Simona Ionescu / Redactor Șef

Traian Băsescu împlinește 70 de ani. Este fericit lângă cei patru nepoți

Traian Băsescu împlinește 70 de ani. Este fericit lângă cei patru nepoți
Traian Băsescu, fost președinte al țării, împlinește 70 de ani, azi, 4 noiembrie. Are o căsnicie fericită și este bunic pentru patru nepoți de care este foarte mândru. „În viață trebuie să faci două lucruri: să faci copii și să ai pământ”, spunea Traian Băsescu.

Traian Băsescu se simte cel mai bine când este împreună cu familia sa. Elena, fiica cea mică i-a dăruit trei nepoți, iar Ioana, fiica cea mare, unul. Chiar dacă a ajuns la o vârstă înaintată, tot nu se lasă de politică și este activ în Parlamentul European.

Traian Băsescu împlinește 70 de ani

Traian Băsescu a avut o viață cu ”de toate”. Timp de 10 ani a fost președintele țării, 10 ani ministru, senator, deputat, primar al Capitalei și 12 ani comandant de navă. Acum este europarlamentar. Însă, mai mult îi place ”meseria” de bunic.

EBA (41 de ani) a devenit mamă prima oară în septembrie 2013, când a adus-o pe lume pe Sofia Anais. Ulterior, ea l-a născut și pe Traian Jr, care a împlinit 6 ani, iar în iunie 2018, avea să dea naștere mezinei familiei, Anastasia.

De cealaltă parte, Ioana (44 de ani), fiica cea mare a lui Traian Băsescu, i-a dăruit acestuia doar un nepot. Este vorba de un băiat pe nume Radu, rezultat din mariajul cu avocatul Radu Pricop. Băiețelul a venit pe lume în anul 2014.

Traian Băsescu și-a exprimat în mai multe rânduri opinia sa despre importanța familiei, declarând, încă de vremea când era președinte că „în viață trebuie să faci două lucruri: să faci copii și să ai pământ”.

În ”spatele” lui Traian Băsescu a stat mereu în ultimii 45 de ani o femeie puternică, Maria Băsescu

Traian Băsescu se simte cel mai bine când este împreună cu familia sa. Elena, fiica cea mică i-a dăruit trei nepoți, iar Ioana, fiica cea mare, unul

Traian Băsescu este europarlamentar, dar și pensionar

Fostul președinte Traian Băsescu s-a născut pe 4 noiembrie 1951, în localitatea Basarabi, județul Constanța. Pe 4 noiembrie, împlinește 70 de ani. A avut o carieră fascinantă, pe mare, în politică. În ”spatele” lui a stat mereu în ultimii 45 de ani o femeie puternică, Maria Băsescu.

Maria Andrușca, o tânără politicoasă şi frumoasă din județul Suceava, avea 21 de ani când l-a întâlnit pe Traian Băsescu, tânăr ofițer de marină. Era recepţioneră la un hotel din Constanţa când Traian Băsescu s-a îndrăgostit pe loc de ea. ,,L-am cunoscut pe Traian în 1973. La început, nu am acordat prea multă atenţie relaţiei. După un an m-am întors acasă, în Bucovina. Am păstrat însă legătura, şi într-o zi m-am trezit cu el la părinţii mei. Venise să mă ceară de soţie”, spunea Maria Băsescu. Nunta a avut loc la Constanţa, pe 6 decembrie 1975, într-un cadru restrâns, numai alături de părinţi şi de cei mai buni prieteni.

Chiar dacă în 2014 a ieșit la pensie, Traian Băsescu este neobosit. Acum este europarlamentar, din partea PMP.

”Eu am ieşit cu 2.980 de lei pensie, când torționarul Ion Ficior avea 5.500 de lei”, a punctat fostul președinte în octombrie 2018. Însă, el beneficiază şi de o indemnizaţie pe care o primeşte fiecare fost preşedinte al României şi care are o valoare de 75 % din salariul preşedintelui în funcţie, adică 8.367 de lei. De la 1 septembrie 2019, iar în 2020 s-a mai majorat cu 14%.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre