Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri prin care recunoașteți un pepene copt și dulce

Trucuri prin care recunoașteți un pepene copt și dulce
E perioada pepenilor, dar de cele mai multe ori e greu să știți ce ați achiziționat. Iată câteva trucuri care vă pot fi de folos.

Pepenii sunt nelipsiți pe căldura de foc, dar puțini sunt cei care știu să îi aleagă pe cei mai buni.

Trucuri prin care recunoașteți un pepene copt și dulce

Nimic nu se compară cu o felie de pepene rece și gustoasă. Până atunci însă gospodinele se confruntă cu o problemă serioasă: cum să aleagă pepenii. Primul lucru de care să țineți cont atunci când mergeți la piață să cumpărați un pepene este să-l verificați foarte bine. Veți vedea că, de obicei, pe fundul acestuia, există o zonă de culoare crem. Dacă aceasta este destul de mare, atunci l-ați ales pe cel cu un gust minunat.

Optați pentru pepenii de culoare verde închis

Și culoarea spune foarte multe despre un pepene. Dacă este verde deschis, trebuie lăsat să se coacă. Dar dacă vedeți un pepene de culoare verde închis cu dungi mai deschise, atunci ați făcut o achiziție bună. Pe de altă parte, dacă luați în brațe un pepene și e ușor, e un alt mod de a înțelege că mai are până se va coace. Dacă însă este greoi, e un semn clar că e bun pentru consum.

Un pepene uniform e tot ce aveți nevoie

Nu în ultimul rând, când alegeți pepenele trebuie să priviți și aspectul acestuia. Optați pentru cei cu forme uniforme, fără proeminențe și veți fi siguri că sunt copți și dulci. Nu cumpărați pepenii denivelați și cu coajă aspră, pentru că e posibil să fie chiar și stricați. Nu în ultimul rând, verificați și codița. Dacă aceasta este încă verde, îl puteți cumpăra liniștiți.

Cum se păstrează pepenele

Indiferent că sunteți fani pepene verde sau galben, trebuie să știți cum se depozitează corect. Atât unul cât și celălalt se vor pune la frigider înveliți în folie alimentară pentru a fi protejați de mirosurile din frigider. Puteți chiar să congelați o parte din pepene și ulterior să-l folosiți la obținerea de smoothie-uri sau fresh-uri.

Sursă foto: retete practice

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre