Simona Ionescu / Redactor Șef

Tsunami pe Facebook: Influencerii au rămas fără milioane de urmăritori, peste noapte. Cum se explică acest lucru

Tsunami pe Facebook: Influencerii au rămas fără milioane de urmăritori, peste noapte. Cum se explică acest lucru
Un adevărat tsunami s-a creat pe Facebook după ce utilizatorii au rămas fără milioane de urmăritori. În această situație s-au aflat și mai multe personalități din România.

Chiar și Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a pierdut o cifră uriașă. El a rămas fără 119 milioane de urmăritori, având în prezent mai puțin de 10.000, relatează publicația The Economic Times.

De asemenea, mai multe persoane publice din România au sesizat un fenomen ciudat, și anume că, peste noapte, au pierdut zeci de mii de urmăritori de pe Facebook.

Scăderea masivă a numărului de urmăritori ar putea avea legătură cu încercările companiei Meta de a face „curățenie” pe Facebook. În reperate rânduri, rețeaua de socializare a fost acuzată pentru mediul toxic de comunicare pe care l-a creat.

Conform Facebook, în fiecare zi sunt blocate milioane de încercări de a crea conturi false pe această platformă, create „cu intenția de a ne încălca politicile”.

„Lucrăm pentru revenirea la normal”

„Facebook a creat un tsunami care mi-a șters aproape 900.000 de utilizatori și mi-a lăsat doar 9.000. Îmi cam place comedia Facebook”, a scris pe Twitter Taslima Nasrin, susținătoare a drepturilor femeilor și scriitoare din Bangladesh. Cauzele problemei nu sunt, deocamdată, cunoscute sau cel puțin nu au fost comunicate oficial.

„Suntem conștienți că unele persoane se confruntă cu un număr inconsistent de urmăritori pe profilurile de Facebook. Lucrăm pentru revenirea la normal cât mai repede posibil și cerem scuze pentru orice problemă”, a transmis un purtător de cuvânt al companiei Meta.

Facebook, una dintre cele mai mari rețele de socializare din lume, se confruntă cu o problemă recentă legată de dispariția a milioane de urmăritori.

Nu doar conturile personale au fost afectate, ci și paginile mai multor afaceri, potrivit The Daily Star. Printre acestea se regăsesc și paginile unora dintre cele mai mari publicații din lume: New York Times, Washington Post, Huffington Post și USA Today.

Cum verifici dacă cineva și-a dat block

Problema Facebook prin care dispar milioane de urmăritori nu are legătură cu block-ul de pe Facebook. Eroarea înregistrată în această lună e diferită de funcția de block, scrie useit.ro.

Când cineva te blochează pe Facebook, devine invizibil pentru tine. Astfel, dacă ai primit block, nu vei putea să îi vezi profilul sau să îi trimiți o cerere de prietenie. În plus, nu îi vei putea trimite mesaj, lăsa comentarii la imaginile sale sau să vezi atunci când comentează la alte imagini pe Facebook.

Un mod simplu prin care poți să încerci să verifici dacă cineva te-a blocat e să îi cauți numele pe Facebook. Dacă nu îl găsești, e posibil ca acel cont să te fi blocat. Această metodă nu e perfectă însă. E posibil ca un anumit profil să aibă setări astfel încât să nu poată fi găsit cu o simplă căutare. Atunci când vine vorba de problema Facebook prin care dispar milioane de urmăritori, aceștia pot fi găsiți în continuare cu o căutare.

Dacă ești sigur că ai prieteni comuni cu acea persoană pe Facebook, poți verifica lista de prieteni a prietenilor. Dacă nu apare contul pe care îl cauți, e posibil să fi primit block.

Foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre