Simona Ionescu / Redactor Șef

Tudor Gheorghe, de nerecunoscut. ”Am trecut prin cea mai tristă perioadă din viața mea”

Tudor Gheorghe, de nerecunoscut. ”Am trecut prin cea mai tristă perioadă din viața mea”
S-a împlinit un an de când peste Tudor Gheorghe s-a lăsat tristețea. După 56 de ani de căsnicie și iubire, draga lui soție Georgeta Luchian s-a stins din viață. ”Acum un an… treceam prin cea mai tristă perioadă din viața mea”, a scris artistul.

Nu-l mai recunoașteți pe falnicul Tudor Gheorghe. Era drept, mândru și cu mustața sa inconfundabilă. Acum a albit aproape complet și nu își mai rade barba. Tristețea i-a cuprins sufletul după ce și-a pierdut soția dragă, anul trecut. ”Voi mai zâmbi?”

Tudor Gheorghe, de nerecunoscut

Tudor Gheorghe (76 de ani) este de peste 60 de ani pe scenă. În comunism, tinerii l-au descoperit din înregistrările făcute pe ascuns la concertele sale. Casetele se copiau și se înmulțeau de la un prieten, la altul. A fost întotdeauna original.  Este unicul cantautor care se bucură de un succes atât de mare cu cântece pe versurile marilor poeți români. De pildă, spectacolul de acum șase ani, de la Sala Palatului, ”Mărine, la nunta ta”, a fost văzut de peste 18 milioane de români.

Timp de 56 de ani a avut sprijin și multă iubire de la soția sa, Georgeta Luchian Tudor. „Sunt unul dintre cei mai bogați români, dar nu în lucruri materiale. Nici casa nu e pe numele meu. Practic, nu am nimic. Am construit casa cu fiul meu, el o va moșteni, ca să nu mai umblăm cu succesiuni și cu alte prostii. Sincer, nici nu știu ce pensie am. Vreo 2.000 de lei, ca artist, e destul de mult, nu?”, spunea Tudor Gheorghe.

”În anii studenţiei am întâlnit-o prima oară. Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat încă din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 şi până astăzi nu ne-am mai despărţit. Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învăţat să gătesc şi să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre este acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viaţa de familie. Împreună avem un fiu, pe Tudor Adrian, care ne-a dăruit un nepot”, a povestit maestrul.

”Am trecut prin cea mai tristă perioadă din viața mea”

Actrița și poeta Georgeta Luchian Tudor s-a stins acum un an, pe un pat de spital din Craiova, la ATI, infectată cu COVID-19.

”Acum un an… treceam prin cea mai tristă perioadă din viața mea. Doamna Tudor se stingea la ATI după 20 de zile de luptă cu sars cov2. Ne-a luat multe luni să ne revenim. Voi mai zâmbi ? Desigur, dar rămășițele acestor zile și nopți vor rămâne agățate de sufletul meu. Mereu” a scris Tudor Gheorghe pe pagina sa de socializare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre