Conform ultimelor știri din Bulgaria, Elena Udrea va fi audiată miercuri de o instanță din Sofia în procesul de extrădare. A doua zi, va mai fi un proces tot la Curtea de Apel din Sofia, când judecătorii vor decide dacă Udrea va rămâne în arest până la terminarea formalităților și până la extrădarea efectivă sau va aștepta în libertate să fie adusă în România, așa cum a cerut. Acest al doilea proces va avea loc în cazul în care instanța de miercuri va decide extrădarea în România.
Pe de altă parte, avocații ei din România au susținut azi că decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă, deoarece ea a fost atacată cu un recurs în casație. În concluzie, susțin apărătorii Elenei Udrea, nici mandatul european de arestare nu ar fi valid. Aceasta însă este o cale extraordinară de atac, recursul urmând să se judece pe 14 mai.
Adrian Alexandrov își apără iubita, demonstrând că îi este alături
Adrian Alexandrov, partenerul de viață al Elenei Udrea, califică condamnarea fostului politician drept una ilegală. Este pentru prima dată când își spune părerea, de când iubita și mama fetiței sale a fost condamnată la 6 ani închisoare.
Departe de mama fetițe sale, care a fost reținută joia trecută, în Bulgaria, în timp ce încerca să treacă granița în Grecia, după condamnarea cu închisoarea în dosarul Gala Bute, Adrian Alexandrov are prima reacție, într-o postare pe contul de Facebook. A atașat la text două fotografii cu fiica lor de 3 ani, Eva Maria.
Bărbatul este de părere că ceea ce se întâmplă în aceste momente e ilegal și că Elenei Udrea nu i s-a dat șansă de a fi rejudecată. Consideră că fostul ministru al Turismului a fost condamnat „la ordin” și face referire la perioada inchiziției.
„ICCJ încalcă Constituția României”
„Trăim vremuri în care Constituția României nu mai înseamnă nimic pentru unii dintre cei care aplică legea, așa că au ajuns să condamne selectiv, sau la ordin! Din ce în ce mai des simțim parcă o reîntoarcere în timp unde inchiziția își făcea simțiți colții.
Un astfel de caz este și cel al Elenei Udrea care a fost pusă zilele trecute în fața unui complet de judecată demn de secolul mai sus amintit, iar personajele care aveau obligația de a veghea și aplica legea au devenit niște veritabili inchizitori (unii mai moderni ce-i drept, dar metehnele sunt aceleași).
Elena Udrea avea dreptul de a-i fi admisă contestația și de a-i fi rejudecată cauza de un complet legal constituit. I s-a refuzat, deși în TOATE cazurile similare au fost admise. (ex: Dan Șova, V. Ponta, Iulian Bădescu, Șerban Pop, Horia Simu etc).
Astfel ICCJ încalcă Constituția României, dând curs unei decizii a CJUE, contrar deciziei Curții Constituționale a României. Președintele completului de judecată Ana Hermină Iancu (magistrală decizia ei), a stabilit că trebuie REJUDECATĂ cauza, dar ceilalți magistrați criminali și anume: Oana Burnei, Dan Andrei Enescu, Anca Mădălina Alexandrescu și Alina Ioana Ilie care au dat decizia ILEGALĂ, trebuie excluși din magistratură.”
„I-ați luat mama abuziv de lângă ea”
Adrian Alexandrov califică situația drept foarte gravă mai ales din prisma faptului că el și Elena Udrea au un copil împreună, iar el nu are puterea să-i explice fetiței de 3 ani de ce mama ei lipsește.
„La final, i-aș întreba pe inchizitorii mai sus amintiți, dacă tot se pricep la toate… cum ar trebui să îi explic fiicei mele de ce mama ei nu e astăzi lângă ea? Nu v-aș dori niciunuia dintre voi, să simtă copiii voștri durerea pe care o simte fetiță mea, că i-ați luat mama abuziv de lângă ea, pentru a două oară! 2018 Costă Rica va spune ceva? După 3 luni de pușcărie, ați eliberat-o tot prin decizia voastră, a fost o greșeală, o eroare, nu? Și dacă nu aveți copii, v-aș dori să aveți cât mai mulți, să simțiți și voi iubirea adevărată dintre un părinte și propriul copil.
Ps: Mai există un for decizional care nu a fost luat în calcul de către falnicii aplicatori ai justiției, este vorba de justiția divină, de ea nu veți scăpa niciodată, e mereu dreapta și nu judecă strâmb ca voi!”, a postat Adrian Alexandrov pe Facebook.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook