Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimă oră. Ce a declarat Irina Tănase la DNA despre Liviu Dragnea! Urmează o nouă trădare? Iată ce a făcut, de fapt, când el era în închisoare

Ultimă oră. Ce a declarat Irina Tănase la DNA despre Liviu Dragnea! Urmează o nouă trădare? Iată ce a făcut, de fapt, când el era în închisoare
Irina Tănase a fost citată de procurorii anticorupție într-un dosar în care se cercetează proveniența sumelor uriașe de bani pe care ea și fostul ei iubit le-au cheltuit în ultimii ani. Blonda s-a prezentat la sediul DNA în această dimineață, la ora 8.

Irina Tănase a stat jumătate de oră în incinta DNA  vineri dimineața, unde a dat o declarație despre sumele uriașe de bani și bunurile care i-au intrat în conturi în perioada în care Liviu Dragnea se afla în închisoare. Atunci forma un cuplu cu fostul lider al social democraților și se vehicula că acesta îi asigură, chiar și din spatele gratiilor, tot confortul Irinei.

Ea și-a achiziționat un apartament în acea perioadă și a avut mai multe încasări uriașe, chiar dacă Dragnea avea întreaga avere sub sechestru.

Irina Tănase s-a despărțit de Liviu Dragnea în urmă cu o lună, după ce acesta ar fi prins-o cu un amant. Presa de scandal a titrat că blonda îl mulgea pe politician de bani pentru a-și întreține amantul. Cei doi au format un cuplu timp de mai bine de 7 ani.

În fața procurorilor anticorupție, Irina Tănase a dat răspunsuri pentru fiecare cheltuială a ei și a lui Dragnea din vremea în care erau împreună. În privința sumelor încasate de ea, Irina a pretins în fața anchetatorilor că le-a câștigat din muncă cinstită, ea fiind mediator din 2019.

Irina Tănase are un apartament de 260.000 de euro, cumpărat la finalul lui 2019

Când Liviu Dragnea era în închisoare, de Crăciun, în 2019, Irina Tănase a cumpărat un apartament cu suma de 260.000 de euro, scrie Rise Project. Apartamentul de 178 mp utili, abia renovat, este situat aproape de Casa Poporului. În zestrea imobiliară a Irinei Tănase au intrat și două terenuri cu acces la un lac cu știucă, șalău și biban în județul Ilfov, a publicat aceeași sursă. Ancheta jurnalistică a demonstrat și că Irina nu avea cum, până la 27 de ani și cu niște venituri modeste de funcționară la stat, să dispună de atâția bani.

Tot în 2019, Irina Tănase a absolvit un curs de mediator. A făcut practică la o firmă specializată, a dat şi un examen, iar pe 29 iulie 2019 a primit autorizaţie să exercite această meserie. Irina şi-a deschis imediat după aceea şi un birou de mediator împreună cu o prietenă, și ea angajată cândva la Ministerul Dezvoltării condus de Dragnea. Blonda susține în fața procurorilor DNA că banii pentru toate aceste luxuri au venit din activitatea ei de mediator.

Acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea de către DNA

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanți ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri. Grupul initiat in anul 2001 are ca principal scop obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice , prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spun procurorii DNA.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre