Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele detalii despre moartea lui Ion Caramitru. Familia a cerut în mod expres un anume lucru

Ultimele detalii despre moartea lui Ion Caramitru. Familia a cerut în mod expres un anume lucru
Ion Caramitru a plecat la cele veșnice duminică, după ce a petrecut ultima lună din viața sa internat la Spitalul Elias. Medicii au încercat până în ultima clipă să îl salveze, însă nu au avut succes.

Ultimele detalii despre moartea lui Ion Caramitru devin, încet, încet, publice. Medici renumiţi ar fi trecut în ultimele zile, fără succes, pe la capătul patului de spital al acestuia. La cererea expresă a familiei, nicio informație nu a fost dată presei. În acest moment nu se cunoaște, precis, cauza decesului, totul rămânând învăluit în mister. În ultimele zile s-a vorbit despre o puternică infecţie în sânge. S-a vorbit și de o posibilă infectare cu un stafilococ, în urma operației de șold suferite anul trecut.

Ultimele detalii despre moartea lui Ion Caramitru

Familia lui Ion Caramitru a impus unităţii spitaliceşti o tăcere totală asupra acestei chestiuni, au declarat surse medicale pentru Impact.ro. „Medicii de la Elias au făcut tot ce a stat în putinţa şi priceperea lor pentru a-l salva.

Mai mult, au apelat şi la diverse somităţi medicale, chemate din diverse alte spitale, care au încercat să găsească o soluţie salvatoare pentru Ion Caramitru, care însă nu a mai venit. Organismul său a cedat, iar nefericitul deznodământ era previzibil într-un fel, încă din primele zile ale lui septembrie”, au declarat aceleaşi surse.

În vârstă de 79 de ani, Ion Caramitru, a ajuns la spital din concediu, conştient şi cu un tonus bun, aşa cum a susţinut unul dintre principalii săi colaboratori, Ioan Onisei, director general adjunct al Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale. Marele actor și regizor a fost alarmat de o stare febrilă, care nu mai înceta. Atunci s-a și decis să se interneze la spitalul Elias.

Onisei spunea că Ion Caramitru urma un tratament complex cu antibiotice. În tot acest timp, familia lui Ion Caramitru a preferat să păstreze discreţia. Fiul acestuia nu a avut nicio declarație publică, nici măcar după decesul tatălui său. Mai mult, corpul neînsufleţit al artistului nu va fi depus în holul Teatrului Naţional din Bucureşti pentru că familia a decis așa.

Ion Caramitru, care se pregătea pentru un nou mandat, a condus instituția începând cu anul 2005. În acești ani a renovat din temelii Teatrul Național, redând publicului o clădire la standarde europene.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre