Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele noutăți în cazul Alec Baldwin. Ce li s-a întâmplat actorului și producătorilor

Ultimele noutăți în cazul Alec Baldwin. Ce li s-a întâmplat actorului și producătorilor
Alec Baldwin, și ceilalți din echipa sa ce producție ai filmului „Rust”, al cărui directoare de imagine, Halyna Hutchins, a fost împușcată mortal, neintenționat, pe platoul de filmare din New Mexico, au fost amendați.

Firma de producție a filmului „Rust”, Rust Movie Productions, a fost amendată, după ce actorul Alec Baldwin a împușcat-o mortal, neintenționat, pe directoarea de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza pe platourile de filmare din New Mexico. Compania de producție a filmului îi aparține lui Alec Baldwin care, pe lângă rolul de producător al westernului, avea și rolul principal în acesta. Autoritățile i-au acuzat pe producători că nu au respectat instrucțiunile de siguranță.

Producătorii filmului „Rust” au fost amendați maxim posibil

„Realizatorii westernului „Rus” au dat dovadă de „indiferență evidentă față de pericolele recunoscute asociate cu utilizarea armelor de foc pe platoul de filmare”, a transmis Departamentul de Mediu din New Mexico, în legătură cu evenimentul soldat cu un deces. Agenția a emis amenda maximă în valoare de 136.793 de dolari pentru Rust Movie Productions.

Actorul Alec Baldwin a explicat, anterior, după circa două luni de la incident, că în biserica de la Bonanza Creek Ranch din New Mexico, el și Hutchins discutau despre cum dorea directoarea de imagine să poziționeze mâna pe armă, înainte de a se ajunge la incident. „Arma trebuia să fie goală; mi s-a spus că mi s-a înmânat o armă goală”, a mai spus Baldwin.

Ce spune Alec Baldwin despre împușcătura mortală

„Există o singură întrebare care trebuie rezolvată… una singură. Și anume, de unde a apărut glonțul real? Cineva a pus un glonț real în armă, un glonț care nici măcar nu trebuia să fie acolo. De unde a apărut acel glonț? Cineva a adus gloanțe – la plural – pe platoul de filmare și un glonț a ajuns în armă”, a spus Alec Baldwin.

Actorul a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre directoarea de imagine care a murit în urma tragediei. „A fost o persoană iubită de toți cei care au lucrat cu ea, plăcută de toți cei care au lucrat cu ea – și admirată”, a spus actorul. Femeia a lăsat în urmă un soț, Matthew Hutchins, și un mic copil.

În replică față de amenda încasată, Alec Baldwin a postat, pe rețelele sociale, o depoziție din partea avocaților săi:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre