Simona Ionescu / Redactor Șef

Un caz uluitor a uimit Statele Unite ale Americii. Ce a putut să facă proprietara unei firme de pompe funebre e strigător la cer

Un caz uluitor a uimit Statele Unite ale Americii. Ce a putut să facă proprietara unei firme de pompe funebre e strigător la cer
În loc să incinereze cadavrele, le dezmembra și le vindeca la bucată. Ce va păți proprietara unei firme de pompe funebre.

Proprietara unei firme de pompe funebre din SUA a depășit orice limită. Aceasta este acum judecată și își va primi pedeapsa.

Un caz uluitor a uimit Statele Unite ale Americii. Ce a putut să facă proprietara unei firme de pompe funebre e strigător la cer

Megan Hess și-a deschis casa funerară Sunset Mesa dar și o afacere cu transplant de organe și de părți ale corpului numită Donor Services, ambele afaceri fiind în aceeași clădire. Până aici, nimic ieșit din comun, doar că femeia a făcut un gest greu de explicat în cuvinte.

Megan, în vârstă de 45 de ani, a înșelat multe persoane care căutau servicii de funerare. Ea le lua banii oamenilor, dar cadavrele nu doar că nu erau incinerate, erau dezmembrate. Firma ei lua de la cei trecuți în neființă capete, brațe, picioare dar și coloane vertebrale, pe care apoi le vindea. Fie pentru pregătire chirurgicală, fie în alte scopuri educaționale.

Ea a pledat vinovată

Femeia este acuzată că a vândut părți de cadavre și judecată. Megan a recunoscut tot și, potrivit Reuters, a pledat vinovată. Totul a ajuns în atenția publicului dar și a anchetatorilor după ce jurnaliștii de la Reuters au făcut mai multe investigații.

Potrivit procurorilor, Hess cerea familiei decedaților 1000 de euro pentru incinerări și le dădea înapoi cenușa altor decedați, ba chiar și amestec de beton. În SUA, vânzarea de organe pentru transplant este ilegală, iar înstrăinarea de organe ale corpului în scopul cercetării nu este reglementată de legea federală.

Românii își vând organele la bucată

În anul 2019, campania Pacient în România, a scos la iveală faptul că există site-uri publice unde românii, din disperarea cauzată de lipsa banilor, își vând rinichii. „Aceste site-uri au apărut în România imediat după 1989, au explodat în 2000, când s-au făcut primele transplanturi de cord şi ficat în ţara noastră.

Ulterior, începând cu 2010, numărul acestor site-uri a început să scadă în România şi să se mute în Spania şi Italia, unde la ora actuală sunt mai multe astfel de platforme”, a declarat Radu Zamfir, fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, potrivit digi24.

Sursă foto: digi24

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre