Simona Ionescu / Redactor Șef

Un celebru actor a pierdut bătălia, dar ar mai putea avea o șansă. Informații din culise

Un celebru actor a pierdut bătălia, dar ar mai putea avea o șansă. Informații din culise
Cunoscutul actor Claudiu Bleonț a pierdut una dintre cele mai mari bătălii din viața sa, iar lovitura e zdrobitoare pentru familie și cei apropiați. Nimeni nu și-a imaginat, nici chiar el, că va sfârși așa.

Claudiu Bleonț a candidat pe listele PNL dar a reușit să obțină doar 154 de voturi de la alegătorii din comuna Beliș, în condițiile în care la urne s-au prezentat 841 persoane, o prezență la vot de 73%, căci pe listele electorale sunt înscriși 1.182 cetățeni, potrivit presei locale clujene.

„Când cel mai performant primar din România, la nivel de oraș mare, îți oferă sprijinul său, asta nu poate să însemne decât un singur lucru: că proiectele gândite pentru comuna Beliș sunt valoroase și că, în echipă, pot fi realizate.

Așa că îi mulțumesc sincer lui Emil Boc pentru toată susținerea, pentru disponibilitatea de a mă sfătui – Emil am atâtea de învățat de la tine și o voi face spre binele sătenilor comunei Beliș, și pentru că mi-a arătat că atunci când lucrezi în echipă nimic nu este imposibil. Așa că oameni buni haideți la vot pe 27 septembrie. Haideți să facem împreună din Beliș mândria și nu rușinea Clujului”, scria înainte de vot Bleonț pe contul său de Facebook.

Belonț, susținut de premier

Candidatura artistului a fost foarte bine primită de către localnici.  Inclusiv Florin Piersic, care locuiește de ani buni în Cluj, l-a susținut în această campanie electorală pentru alegerile locale 2020.

Actorul a primit mesaje de susținere din partea PNL, a premierului României și a lui Emil Boc, însă, cu toate astea, a fost înfrânt de către Viorel Matiș, deși acesta a fost implicat într-un dosar de corupție și condamnat.

Contracandidatul  lui Bleonț a fost edilul în exercițiu, social-democratul Viorel Matiș care, cu de două ori mai multe voturi decât Bleonț, a câștigat al doilea său mandat de primar.

Cum a câștigat PSD-istul Matiș alegerile

Matiș a fost condamnat definitiv pentru dare de mită. Curtea de Apel Cluj a respins, luna aceasta, apelul lui Matiș la sentința din aprilie a Tribunalului Cluj în urma căreia primarul a fost condamnat la un an și patru luni închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

”Condamnă pe inculpatul M.V., la pedeapsa de un an şi patru luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. Se dispune confiscarea specială de la inculpat a sumelor de 200 euro şi 1.000 lei consemnate pe numele acestuia la o bancă”, se arată în sentința Tribunalului Cluj față de care Viorel Matiș a făcut apel la Curtea de Apel Cluj.

Matiș a fost prins în flagrant de către ofițerii DGA în timp ce dădea mită unui jurnalist ca să nu publice articole defăimătoare la adresa sa. Cu toate că e vorba de o condamnare cu suspendare, el nu își va putea exercita noul mandat, astfel că, dacă e să mergem pe firul legii, la Beliș ar urma să fie organizate din nou alegeri, dacă prefectul de Cluj emite un ordin în acets sens.

Cum a câștigat, totuși, social-democratul alegerile? Nu a fost prea greu. A trebuit doat să scrie asta pe Facebook, că instanța minte și că nimic nu e adevărat:

„Dragii mei, nimic din toate astea nu este adevărat. Așa cum v-am mai spus, „rămân alături de voi, rămânem împreună”. Vă aștept pe 27 septembrie la vot! Îmi doresc să primesc votul dumneavoastră de încredere pentru încă 4 ani, în care îmi vreau să ducem la bun sfârșit foarte multe proiecte începute, multe proiecte pentru dumneavoastră și pentru comuna noastră”. Lumea l-a crezut.

Bleonț s-a urcat pe o piatră

Ce credeți că a făcut actorul Claudiu Bleonț după ce a pierdut alegerile? S-a urcat pe o piatră și a mulțumit. „Mulțumesc echipei pentru implicare, seriozitate și efortul extraordinar depus. Mulțumesc PNL Cluj pentru susținerea reală și mulțumesc PNL București pentru aripile pe care mi le-ați dat.

A fost o campanie grea, mai ales pentru mine, nou intrat în zona politică. Rigori la care a trebuit să mă adaptez, constrângeri de discurs și atitudine, adaptare permanentă la interlocutor. Dacă vreți, a fost o piesă de teatru bazată pe o improvizație continuă.
Însă, cel mai important lucru, a fost o campanie despre oameni și cu oameni. O campanie în care cu toții eram conștienți, că plecăm cu un handicap major, acela al omului străin de locurile astea.

Am demontat multe neadevăruri spuse la adresa mea și multe semne de întrebare, care planau asupra motivației mele de a candida la Beliș. Însă, așa cum am spus-o la începutul campaniei, motivația rămâne aceeași – dragostea de aceste locuri și de moți. Dragostea de acest spațiu și de oamenii care îl populează, mă determină să nu abandonez lupta – căci nu o voi face.

Mulți se întreabă unde merge acum Bleonț? Răspunsul e simplu – nu plec nicăieri, rămân în Beliș. Sunt atâtea lucruri de făcut, am atâtea promisiuni de respectat, sunt atât de multe proiecte pe care le putem pune în practică. Pentru că, dincolo de orice doctrină, proiectul unui Beliș pentru viitor e cel mai important.

Faptul că am ajuns pe locul doi, într-o lupta extrem de dură , cu niște competitori, oameni ai locului, redutabili, mă face să am speranțe că Belișul se poate schimba în bine. Iar eu unul am de gând să pun umărul serios la această schimbare.

Așa că dragi moți, ne vom întâlni la primărie, pe stradă, în casele voastre ,ca să ne apucăm serios de treabă. Cu multa muncă și împreună sunt sigur că vom reuși.

Eu vreau să trăiesc într-un Beliș curat, civilizat, plin de turiști, cu locuri de muncă, plin de evenimente culturale, un Beliș în care nu hoția, ci munca va fi valorizată, nu condamnarea ci competența, nu ticăloșia ci dreptatea. Și, împreună cu echipa PNL, alături de toți cei care vor să vină lângă noi, indiferent de doctrină politică, voi face tot ce îmi stă în putință să aduc Belișul acolo unde cred ca poate ajunge. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Sursa foto: Facebook, Pixabay

Andreea Antonescu are ce-i povesti lui George în Fermă. O va da de gol pe Bălanca?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre