Simona Ionescu / Redactor Șef

Un celebru prezentator a sfârșit dramatic, la numai 47 de ani

Un celebru prezentator a sfârșit dramatic, la numai 47 de ani
Un celebru prezentator a sfârșit dramatic, încercând să își depășească propriile limite. Avea numai 47 de ani.

Marea Britanie e în doliu după ce  Zef Eisenberg, un celebru prezentator de televiziune şi antreprenor, a murit în timp ce încerca să doboare recordul de viteză pe pista de aterizare unui aeroport britanic.

Fondator al firmei de suplimente Maximuscle, Zef Eisenberg se afla, joi, la volanul unui Porsche 911 Turbo S, un bolid care atinge 100 de kilometri pe oră în mai puţin de trei secunde. Pe pista aeroportului Elvington din comitatul britanic Yorkshire voia să doboare recordul de viteză de 334 de kilometri pe oră, stabilit pe uscat de pilotul Tony Densham în 1970.

Potrivit CNN, Zef Eisenberg a pierdut controlul bolidului. „Incidentul a avut loc în timpul unei tetantive de a stabili un nou record de viteză în Marea Britanie, iar şoferul de 47 de ani, Zef Eisenberg, a murit la faţa locului”, a transmis Poliţia britanică, vineri, într-un comunicat.

Cine a fost Zef Eisenberg

Zef Eisenberg, născut pe 16 martie 1973, a fost fondatorul britanic al mărcii de nutriție sportivă Maximuscle și un motociclist cu viteză ultra. Deținea numeroase recorduri de viteză pe teren pentru cursele de motociclete. Succesul său în cursele de viteză pe teren l-a determinat să devină prezentator de televiziune pentru seria TV Speed ​​Freaks, o producție de șase episoade pe ITV4, produsă de Keshet.

Eisenberg era cunoscut mai ales pentru exploatările sale cu motocicletele și era un autoproclamat „Speed ​​Freak”. El a deținut peste 50 de recorduri britanice și mondiale de viteză terestră, inclusiv un record mondial Guinness.

Printre recordurile sale se numără cea mai rapidă bicicletă cu turbină din lume (234 mph), cea mai rapidă bicicletă „goală” din Marea Britanie (225,6 mph), cea mai rapidă motociclistă din lume pe nisip la 201,5 mph până la cel mai rapid accident din Marea Britanie la peste 230 mph. Cel mai rapid vehicul cu roți dintr-un Porsche de 1.500 CP la nisipurile Pendine la 210,33 mph și cea mai rapidă motocicletă electrică din lume (nedrept) cu o viteză maximă de 197 mph.

Sursa foto: Instagram

Unde credeți că a evadat Pelinel de „haremul” lui Borcea la aniversarea căsătoriei?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre