Simona Ionescu / Redactor Șef

Un conductor de la metroul bucureștean face senzație în fiecare dimineață. Omul a ajuns viral pe Tik Tok

Un conductor de la metroul bucureștean face senzație în fiecare dimineață. Omul a ajuns viral pe Tik Tok
Un conductor de tren de la metroul din Capitală reușește să binedispună în fiecare dimineață călătorii. Toți se bucură când acesta intră pe tură pentru că le dă „un vibe” bun.

Tinerii sunt entuziasmați când aud în boxe că la manșa trenului este conductorul lor preferat. Omul a devenit o adevărată senzație pe Tik Tok după ce mai mulți i-au înregistrat vocea cu telefoanele mobile. Ba mai mult, s-au dus la el și l-au întrebat cum se numește – astfel că astăzi se bucură de un adevărat fan club.

Potrivit „fanilor”, conductorul se numește „domnul Spineanu” și tot ce face pentru a-i înveseli pe călători este să le transmită informațiile de călătorie pe un ton energic. Ca să înțelegeți mai bine, vizionați clipul de mai jos:

„Să înceapă aventura!”, se amuză cel care a filmat anunțul din tren, făcând referire la expresia celebră din desenele cu Micky Mouse.

La stația de metrou Politehnică, oasele se văd cu ochiul liber. E o situație unică în lume

Dacă nu îl prindeți pe domnul Spineanu pe tură, dar vreți să trăiți o experiență interesantă la metroul bucureștean, dați-vă jos la Politehnică.

Stația este unică în lume, ea fiind îmbrăcată în bucăți de marmură care conțin fosile vechi de 80 de milioane de ani.

Da, ați citit corect. 80 de milioane de ani.

Din dorința lui Nicolae Ceaușescu de a decora toate stațiile de metrou doar cu roci ornamentale românești, a ieșit un adevărat muzeu.

E stația de metrou unde coboară cei mai mulți studenți care se duc la Facultatea de Electronică și mii de oameni care lucrează în zonă. În pardoseala vișinie se pot vedea niște irizări albe, unele alungite, altele de formă rotundă. Sunt fosile prinse în marmura care a fost adusă din munții Apuseni. Au peste 80 de milioane de ani. Dar, au fost aduse la grămadă, pentru a decora stația de metrou, după cum a vrut Nicolae Ceaușescu.

Calcarul folosit la pavarea stației de metrou este extras din munții Gilău, din localitatea clujeană Săvădisla

„Cele mai multe dintre aceste fosile aparţin unui grup de organisme numit rudists. A trăit în medii marine de mică adâncime din perioada târzie a Jurasicului şi în perioada Cretacicului târziu. Munţii Apuseni au fost creaţi în această perioadă de timp. Pe măsură ce plăcile s-au ciocnit, muntele a crescut din marea care conţinea aceste vietăţi marine. De-a lungul a milioane de ani, exoscheletele şi corpurile lor au fost fosilizate în calcar”, a explicat profesor Mihai Popa, de la Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București.

Sunt fosile prinse în marmura care a fost adusă din munții Apuseni.
Citiți mai multe despre acest loc unic în lume, AICI!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre