Se mișcă pământul în România. Au fost mai multe cutremure, în Moldova, în vestul și centrul țării. Cutremurele de suprafață, adică la mică adâncime, pot face pagube locale, iar cele de mare adâncime, cum a fost cel din 1977, face pagube pe o zonă mare, pe măsură ce unda seismică se extinde.
Un cutremur ciudat, în Crișana. A fost mic, dar la suprafață
Un cutremur cu magnitudinea de 2,6 s-a produs, luni după-amiază (2 noiembrie), la ora 15.31, în Crișana, informează Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Acesta s-a produs la o adâncime de 9 km, având magnitudinea de 2,6 pe scara Richter. În această zonă, cutremurele sunt rare, la mică adâncime și de magnitudine mică.
„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47km S de Oradea, 75km NE de Arad”, a mai transmis Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Pe 30 octombrie, un alt cutremur ciudat a avut loc în Transilvania, la 60 km nord de Cluj, iar altul s-a produs în aceeași zi în Dâmbovița, lângă Câmpulung Muscel. Ambele au fost mici, de 2,4, respectiv 2,1 pe scara Richter, dar au fost de suprafață, la mică adâncime.
Bodi a dispărut din țară după ultimele dezvăluiri ale Biancăi
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook