Scandalul în care este implicat profesorul Andrei Nae de la Universitatea din București continuă în mediul online. Un jurnalist de la site-ul DC News, Alexandru Negrici, vorbește despre faptul că bărbații purtau fustă cu 300 de ani în urmă și anunță că va pleca din România.
„Lumea întreagă a devenit dominată de consumerism”
Jurnalistul, membru LGBTQ, a luat atitudine după scandalul provocat de apariția în fustă a profesorului Andrei Nae de la Universitatea din București, fotografie difuzată în mediul on-line. Acesta susține că până acum 300 de ani „nu exista conceptul de haine bărbătești sau haine de muiere”.
Situația a început să se schimbe după ce în Franța, în perioada în care domnea Ludovic al XIV-lea, mai multe croitorese „au început să se organizeze într-o breaslă separată, distinctă de croitori și s-au dedicat doar modei feminine”.
„Producătorii de haine (și nu numai) au descoperit că e mult mai profitabil să vinzi articole nișate pe un anumit gen”
200 de ani mai târziu, spune jurnalistul, „lumea întreagă a devenit dominată de consumerism, iar producătorii de haine (și nu numai) au descoperit că e mult mai profitabil să vinzi articole nișate pe un anumit gen. Așa am ajuns la pantaloni negri pentru bărbați și rochii cu imprimeuri pentru femei”. Dar acestea sunt concepte „pe care noi le-am creat, nu Dumnezeu și care, în cazul multora, nici nu existau pe vremea lui Iisus”.
„Nici măcar preoții nu poartă pantaloni”
De asemenea, Alexandru Negrici susține că există „bărbați în fustă pictați pe pereți” și „nici măcar preoții nu poartă pantaloni”.
Și asta dintr-un singur motiv. Pentru că „Biserica vrea să redea tocmai contextul istoric în care trăiau Iisus și majoritatea absolută a sfinților. În acel context istoric, bărbații nu purtau pantaloni” (n.r. preoții poartă reverendă neagră în semn de smerenie, iar dedesubt pantaloni negri și cămașă albă).
„Un om puternic care își respectă identitatea și nu rănește pe nimeni”
Omul de presă e de părere că cei care au fost iritați de prezența profesorului în fustă sunt de fapt intimidați de faptul că au văzut „un om puternic care își respectă identitatea și nu rănește pe nimeni”. Și consideră că aceste persoane s-au supus toată viața „unor norme imaginare, la presiunea societății”.
„Iar când cineva își trăiește viața, respectându-și sinele, vă simțiți ofticați? Sau cel mai tare vă deranjează că el e un exemplu pentru toți studenții lui, și chiar e văzut ca unul, iar voi abia vă mai stârniți propriul respect?”, a scris jurnalistul.
În finalul articolului, acesta susține că „am atât de puțină energie încât plec. Nu doar de la DC News sau din orașul unde locuiesc, ci din țară”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook