Simona Ionescu / Redactor Șef

Un jurnalist pro-Putin, tună și fulgeră că pierde accesul la vilele sale din Italia. Este vecin cu George Clooney și are averea în pericol

Un jurnalist pro-Putin, tună și fulgeră că pierde accesul la vilele sale din Italia. Este vecin cu George Clooney și are averea în pericol
Nu numai oligarhi ruși au de suferit pierderi imense din cauza războiului ordonat de Putin împotriva Ucrainei. Un jurnalist propagandist din Moscova s-a plâns în direct la tv.

Vladimir Soloviev (58 de ani), un jurnalist despre care se spune că face propagandă pro-Putin în emisiunea sa de la televiziunea din Moscova, s-a plâns de pierderea accesului la două proprietăți de milioane de dolari pe care le deține în Lacul Como. Interdicția vine în urma sancțiunilor care au urmat invaziei ruse în Ucraina.

Jurnalist pro-Putin, tună și fulgeră că pierde accesul la vilele sale din Italia

Soloviev, este cunoscut și ca fiind anti-ucrainean. A izbucnit în fața camerlor de luat vederi, criticând reacțiile adverse ale europenilor și occidentalilor și comparând tratamentul aplicat rușilor de către alte națiuni cu Războiul Rece.

„Aceasta este Cortina de Fier?” – a spus el în platoul programului său de noapte „Seara cu Vladimir Soloviev”, conform Daily Mail.

„Deodată, acum îți spun: „Ești rus? Atunci îți vom închide contul bancar, dacă este în Europa””.

Apoi a arătat că noile sancțiuni implementate de oficialii italieni i-ar împiedica accesul la două proprietăți imobiliare pe care le deține în largul Lacului Como. Conform jurnaliștilor englezi, una dintre vile se află în vecinătatea proprietății actorului George Clooney.

Supărarea și acuzațiile lui nu vor avea niciun efect nici asupra Italiei, nici asupra altor state care au avut reacții similare. Rușilor li se cere, prin sancțiunile impuse, să protesteze împotriva deciziilor luate de Putin și camarila sa, care provoacă moartea unor oameni nevinovați.

Jurnalistul plânge după vilele sale, dar nu-i revoltat că ucrainenii au fost nevoiți

să-și abandoneze casele

Tentativa de preluare a orașelor din Ucraina a provocat moartea a cel puțin 300 de locuitori.  Soloviev părea însă mai îngrijorat de modul în care sancțiunile îi vor afecta capacitatea de a-și petrece vacanța la vilele sale din Italia.

„Cunosc din experiență personală despre așa-numitele „drepturi de proprietate sacre””, a spus Soloviev, în  timpul emisiunii sale.  „La fiecare tranzacție, aduceam documente care să demonstreze salariul meu oficial, veniturile, am făcut totul”, s-a referit el la cumpărarea vilelor din Italia.

„Le-am cumpărat, am plătit taxe nebunești, am făcut totul”, s-a lamentat el. „Și dintr-odată cineva ia decizia că acest jurnalist rus este acum pe lista sancțiunilor. Și asta vă afectează dreptul la imobil. Așteptați un minut. Dar ne-ați spus că Europa are drepturi de proprietate sacre!”, a mai spus Vladimir Soloviev.

Jurnalistul n-a spus, însă, niciun cuvânt despre faptul că din cauza președintelui său, pe care-l preaslavește în emisiuni, milioane de ucraineni și-au părăsit proprietățile, femeile părăsind țara aflată în războiul declanșat de Putin, iar bărbații lor se luptă cu invadatorii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre