Simona Ionescu / Redactor Șef

Un nou caz revoltător în spital, după moartea a nouă pacienți. Ce le făcea o asistentă bolnavilor

Un nou caz revoltător în spital, după moartea a nouă pacienți. Ce le făcea o asistentă bolnavilor
Un nou caz revoltător descoperit într-un spital s-a lăsat cu un proces de zile mari, în care se cer despăgubiri uriașe, după ce s-a aflat ce le făcea o asistentă pacienților internați pentru diferite afecțiuni. Faptele asistentei au dus la complicații de sănătate pentru bolnavi și chiar și la deces în unele cazuri.

Un caz revoltător a ieșit la iveală într-un spital, după ce s-a descoperit ce le făcea o asistentă bolnavilor internați. Aceasta se confruntă cu acuzații grave, după ce mai mulți pacienți au murit, iar alții au suferit complicații. Totul s-a petrecut într-un spital din Oregon și a ieșit la iveală recent. 

Cazul amintește de cel al doctorițelor de la Spitalul Pantelimon din Capitală, acuzate  de omor calificat și tentativă de omor calificat, ambele cu premeditare, după moartea unui pacient. 

Spitalul Asante Rogue Regional din Medford, Oregon, s-a trezit cu un proces de 303 milioane de dolari pe cap,  în urma unor acuzații că unul dintre angajații săi a înlocuit medicamentele pacienților cu apă. 

Plângere în numele a 18 pacienți, depusă la Judecătorie 

Plângerea a fost depusă în numele a 18 foști pacienți ai Spitalului Asante Rogue Regional din Medford, Oregon, împotriva unității medicale la Curtea de Judecată din Comitatul Jackson, marți, 3 septembrie.

18 foști pacienți ai Spitalului Asante Rogue Regional au depus plângere
Foto: People

În documentele depuse,, pacienții acuză centrul medical de neglijență prin „acțiunile unui angajat al spitalului”, pentru că nu a reușit să „verifice și să monitorizeze adecvat” angajații în privința deturnării de medicamente, nu a reușit să „instruiască și să monitorizeze adecvat” angajații pentru a „respecta protocoalele” și nu a reușit să „avertizeze și să controleze corespunzător” utilizarea „apei sale de la robinet nesigure”, printre alte afirmații.

Asistentă arestată pentru că înlocuia medicamentele din perfuzii cu apă

Plângerea vine după ce o fostă asistentă a spitalului, Dani Marie Schofield, a fost arestată și acuzată de agresiune de gradul doi, după ce a fost acuzată că a înlocuit fentanilul din perfuziile pacienților cu apă de la robinet, conform presei de peste Ocean. Conform actelor, aceste acțiuni au dus la „infecții bacteriene” la pacienți.

„Angajatul inculpatului Asante a deturnat medicamente pentru durere care au fost prescrise reclamanților pacienți, care se aflau în suferință”, se arată în plângerea depusă marți, adăugând că angajatul „i-a expus” pe pacienți la „bacterii și ace nesterile.”

Din 18 pacienți, nouă au decedat 

„Toți reclamanții au suferit dureri pe care, spun ei, altfel nu le-ar fi suferit și pentru perioade de timp pe care altfel nu ar fi fost nevoiți să le îndure”, se precizează în plângere.

Asistenta arestată este acuzată că înlocuia fentanilul din perfuziile pacienților cu apă de la robinet
Foto: ivWatch

Reclamanții au fost informați în decembrie de către Spitalul Asante Rogue Regional că perfuziile lor cu fentanil au fost înlocuite cu apă de la robinet, conform plângerii. Dintre cei 18 reclamanți care au depus plângerea, nouă dintre ei au decedat, conform sursei.

Spitalul mai are încă un proces, tot pentru decesul unui pacient 

Reprezentanții foștilor pacienți solicită 303 milioane de dolari despăgubiri pentru cheltuieli medicale și durerea și suferința celor care au decedat, a raportat AP.

Cazul amintește de cel al doctorițelor de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Un proces separat a fost depus în luna februarie împotriva spitalului și a lui Schofield, aceștia fiind acuzați că Schofield a înlocuit perfuzia cu fentanil a unui pacient de 65 de ani cu apă de la robinet, ceea ce a dus la moartea acestuia, conform Rogue Valley Times.

Schofield a fost arestată în urma unei investigații a poliției din Medford, care a fost demarată după ce oficialii spitalului au raportat o creștere a infecțiilor la linia centrală care au avut loc la centrul medical între iulie 2022 și iulie 2023.  Ea a pledat nevinovată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre