Scrimera Maria Boldor este un reper în acest sport. Ea a câștigat medalia de bronz la Mondialele din 2021 de la Cairo. Este campioana națională și câștigătoarea Cupei României la floretă individual feminin. Maria Boldor a reprezentat România la Campionatele Europene de scrimă din 2013, 2014 și 2015.
În 2015 a concurat și la Jocurile Olimpice desfășurate la Baku, în Azerbaidjan, la proba de floretă feminin. În 2017, Maria Boldor a concurat și la Campionatele Mondiale de scrimă desfășurate la Leipzig, în Germania.
Scrimera de la Steaua prinsă dopată acasă
După scandalul de dopaj în care e implicată Simona Halep, care a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, la US Open, campioana națională la scrimă e acuzată de aceleași lucruri. Maria Boldor, scrimeră legitimată la CSA Steaua, a fost depistată pozitiv în urma probei A, care i-ar fi fost făcută acasă. Conform surselor ProSport, aceasta ar fi folosit întăritoare de efort, însă acest lucru n-a fost confirmat până la ora actuală.
„Proba A a Mariei Boldor este pozitivă. Urmează să se efectueze și proba B”, a confirmat pentru ProSport un oficial al Federației Române de Scrimă. Conform regulamentului Agenției Internaționale Antidoping, atunci când un sportiv e depistat pozitiv la substanțe interzise, urmează acum să se preleveze și proba B, iar dacă și aceasta va confirma rezultatele date de proba A, sportiva va fi suspendată.
Ce se întâmplă cu Simona Halep la trei luni după ce a fost găsită dopată
Simona Halep (31 de ani, locul 10 WTA) a fost testată pozitiv la un control anti-doping efectuat la US Open, toamna anului trecut. Astfel, din luna octombrie a anului trecut este suspendată provizoriu. Fostul lider mondial așteaptă procesul în care speră să-și dovedească nevinovăția. De altfel, Simona Halep a susținut încă din primul moment că nu a luat în mod conștient Roxadustat, însă nu se cunoaște niciun detaliu despre desfășurarea anchetei. Din cauza acestei situații, sportiva nu a putut participa la Australian Open și, probabil, va rata și alte turnee.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook