Simona Ionescu / Redactor Șef

Un profesor antivaccinist amenința părinții: „Am nr. doamnei senator Șoșoacă. Poate vreți un scandal de proporții naționale”

Un profesor antivaccinist amenința părinții: „Am nr. doamnei senator Șoșoacă. Poate vreți un scandal de proporții naționale”
Trăim vremuri complicate. Au trecut aproape doi ani de când un virus păcătos a ucis peste 5 milioane de oameni pe planetă. Încă mai sunt oameni care nu cred nici în virus, nici în vaccin. Nu te-ai aștepta să găsești un antivaccinist în școală.

Și-a folosit vacanța școlară participând la marșuri și proteste împotriva vaccinării, împotriva măștii de protecție. Profesorul s-a pozat mândru alături de senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă. Scrisese și o pancartă” ”Jos serul experimental și ucigaș”.

Un profesor a fost concediat. Amenința elevii și părinții

Profesorul Augustin Cezar Vieru a fost eliberat din funcție de Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni, dar contestă decizia la Tribunal. Profesorul preda Științe Sociale, dar făcea propagandă antivaccinistă la ore, cu manifestări extremist, scrie reporteris.ro. Se declară vicepreședinte al partidului neo-legionar Noua Dreaptă. Profesorul Vieru a absolvent de Filosofie la Iași și are doctorat.

În urmă cu 4 ani, Augustin Vieru făcea propagandă anti-avort la școală și prezenta elevelor de liceu, la ore, filme cu avorturi pentru a le „educa”. Reacția conducerii a fost doar de a-l detașa la două școli generale, scrie aceeași sursă.

Abia acum a fost concediat după ce elevii și părinții s-au plâns de comportamentul profesorului. Copiilor le scria pe grupul online că lasă corigent pe oricine îl contrazice. Le scrie că vaccinul omoară și că o aduce pe senatoarea Diana Șoșoacă la Răducăneni, să „declanșeze uraganul”.

„Am nr. doamnei senator Șoșoacă. Poate vreți un scandal de proporții naționale”, scria profesorul pe grupul de socializare.

Profesorul s-a pozat mândru alături de senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă. Scrisese și o pancartă” ”Jos serul experimental și ucigaș”.

Comportament controversat

Concedierea vine după ce profesorul a făcut o campanie agresivă antivaccinistă cu elevii săi. Acesta amenința elevii, le vorbea foarte urât, le trimitea tot timpul link-uri cu informații despre cât de periculoase sunt vaccinurile anti-Covid 19, arată Reporter Iași.

„Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs și astăzi nu vă simțiți ok. Nu cred că un profesor are asemenea discuții cu elevii dumnealui”, a fost mesajul unei mame.

Iată alte câteva replici date de profesor și discuții de pe grupul cu elevi, conform sursei citate. Scria de foarte multe ori: “Marș afărăăăăă. Nu ai ce căutaaaaaa. Și îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu”.

”Gura! Nu ți-am cerut părerea. Nici noi nu v-am cerut informații despre vaccin. Dar nu trebuie să-mi ceri tu, măăăăă. Eu știu ce trebuie să dau.”

După ce o elevă a ieșit de pe grup, acesta a scris: “Grupul l-am făcut eu. Nu e opțional. E obligatoriu. Cine a ieșit va fi ascultat la lecție. Corigența îi paște. Eeee, lasă că le arăt eu”.

„Ne-a fluturat în față, agresiv, niște pseudo-dovezi că vaccinarea ne face rău. A făcut asta și cu părinții, și cu elevii. Este treaba fiecăruia dacă se vaccinează, dar hai să respectăm ce alege fiecare om pentru el. Domnul profesor a făcut lucrurile în așa fel că ne-a speriat pe toți”, a declarat o profesoară din școală. Sursa: reporteris.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre