Simona Ionescu / Redactor Șef

Un tată și-a distrus psihic copilul ca să se răzbune pe mamă. Acuzațiile penale sunt neobișnuite în practica judiciară din România

Un tată și-a distrus psihic copilul ca să se răzbune pe mamă. Acuzațiile penale sunt neobișnuite în practica judiciară din România
Un bărbat din județul Alba nu poate fi numit sub nici o formă tată. Acesta și-a terorizat copilul minor, punându-i în pericol dezvoltarea morală și intelectuală.

Acesta l-a manipulat psihologic pe copil și a exagerat acțiuni atribuite mamei. Oamenii legii au luat atitudine și va plăti pentru tot ce a făcut.

L-a făcut pe micuț să-și urască mama

Tatăl este totodată acuzat pentru nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului dar și pentru rele tratamente aplicate acestuia.  „În perioada martie 2018 – martie 2022, inculpatul „a pus în primejdie gravă dezvoltarea intelectuală și morală a fiului său minor, manipulându-l psihologic prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei minorului, cu inducerea fricii faţă de aceasta”, se arată în încheierea de pe platforma rejust.ro.

Mai mult, bărbatul e acuzat că a făcut tot ce a fost posibil pentru a-i induce copilului sentimente negative față de mamă: „Exhibarea unei atitudini de natură a afecta imaginea acesteia, care a fost prezentată ca o ameninţare, precum şi prin întreţinerea atitudinii minorului de respingere a mamei.

Dar și prin neefectuarea vreunui demers real de corijare a manifestărilor copilului faţă de mamă, în scopul de a îndepărta minorul faţă de aceasta şi de a-i schimba gândurile şi sentimentele faţă de mamă”.

Copilul a căpătat anxietate și depresie

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a comis un abuz emoțional asupra micuțului de doar cinci ani. „Constituie expresia unui abuz emoţional asupra minorului, de natură a-i pune în pericol dezvoltarea psihică, întrucât acesta a prezentat tulburări ale ariei afective manifestate prin anxietate, elemente depresive şi angoase”.

Toate aceste lucruri sunt notate în raportul de expertiză psihologică judiciară. Nu în ultimul rând, anchetatorii spun că tatăl fără suflet a mai încălcat și alte hotărâri judecătorești și l-a reținut pe cel mic fără consimțământul mamei. Dosarul va începe să fie judecat după ce va intra pe fond.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre