Simona Ionescu / Redactor Șef

Un tată șochează România. DIICOT descrie ce a putut bestia să le facă propriilor copii

Un tată șochează România. DIICOT descrie ce a putut bestia să le facă propriilor copii
La finele lunii octombrie, procurorii DIICOT au reușit să finalizeze ancheta care a dus la arestarea unui bărbat care își exploata copiii minori în cele mai groaznice moduri. Acesta nici nu poate fi numit părinte.

Tată a șase copii, bărbatul și-a transformat urmașii în proprii sclavi. Le-a interzis să meargă la școală, și nici nu aveau voie să iasă să se joace, în sat, cu alți copii de vârsta lor. Tot ce aveau de făcut cei cinci era să muncească. Copiii erau mai mici de 10 ani când au început ororile. Individul a fost reținut, în octombrie, după ce una din fiicele lui, în vârstă de 14 ani, a povestit unei asistente sociale coșmarul de acasă.

Poveste de groază. Iată cum își exploata tatăl copiii minori

„În perioada 2006 – iunie 2022, inculpatul și-a exploatat prin muncă cei cinci copii minori, pe care i-a obligat să presteze activități agricole de îngrijire a animalelor din ferma familiei și la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate din județul Suceava, în scopul obținerii de beneficii materiale. Astfel, copiii erau treziți în fiecare zi, indiferent de anotimp sau de temperaturile înregistrate, la orele patru sau cinci dimineața și erau forțați, prin recurgerea la acte de agresive fizică și psihică, să muncească în gospodăria proprie până la orele 22:00 – 23:00.

Totodată, în calitate de părinte, inculpatul le-a interzis copiilor să se implice în activități adecvate cu prietenii, activități recreative specifice vârstei, să frecventeze sau să continue cursurile școlare, măsuri și tratamente care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a minorilor. Persoanele vătămate au fost exploatate în această modalitate încă de la împlinirea vârstei de 8 sau 9 ani, inculpatul profitând de poziția de autoritate pe care o deținea și de imposibilitatea minorilor de a se apăra sau de a-și exprima voința”, transmit procurorii DIICOT.

Bărbatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv

DIICOT transmite, joi, că tatăl abuzator a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Bărbatul se face vinovat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată și relele tratamente aplicate minorului. Cazul se va judeca la Tribunalul Suceava.

„În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii asupra sumei de 9.500 de lei și a 3 bunuri imobile în valoare de 86.844 de lei în vederea recuperării prejudiciului adus persoanelor vătămate pentru care procurorul a exercitat din oficiu acțiunea civilă estimând valoarea acestuia la 100.000 de lei (câte 20.000 de lei pentru fiecare persoană vătămată), dar și acoperirii cheltuielilor judiciare aferente urmăririi penale, în cuantum de 2.000 de lei”, mai arată procurorii.

Autoritățile sucevene joacă ping-pong cu copiii maltratați de șase ani

Copiii au fost evaluați psihologic și au parcurs sesiuni de terapie, în aceste luni. Culmea este însă că autoritățile din localitate și de protecție a copilului știau de ororile prin care treceau minorii încă de acum șase ani. asta după ce cinci dintre ei au fost duși într-un cămin al DGASPC, după ce s-a aflat că părinții îi obligau să se fotografieze alături de măgarii din fermă și exista o tavă  și un anunț cu tariful de 1 leu, pentru turiștii care voiau și ei să apară în imagini.

După un an, instanța a decis întoarcerea acasă a copiilor, care, „odihniți” au fost puși din nou la muncă. Peste doi ani, copiii au ajuns din nou în grija statului. Și de acea dată un judecător a decis că locul copiilor e acasă, lângă părinții care îi transformaseră în sclavi. Exploatarea lor a continuat, în timp ce mama a negat tot timpul relele tratamente. Familia are în total șase copii, din care doi au devenit, între timp, majori.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre