Simona Ionescu / Redactor Șef

Va fi arșiță teribilă. Și specialiștii ISU trag semnalul de alarmă despre canicula care vine în 15-16 iulie

Va fi arșiță teribilă. Și specialiștii ISU trag semnalul de alarmă despre canicula care vine în 15-16 iulie
Specialiștii ISU trag un semnal de alarmă. Este cod roșu de caniculă în București și alte 28 de orașe din România. Pe 15 iulie și 16 iulie va fi dezastru!

Va fi arșiță teribilă. Pentru acest week-end temperaturile vor sări în aer, dar va fi caniculă în Capitală și în alte 28 de județe și în zilele de 15 și 16 iulie. Se vor înregistra peste 41 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Sfaturile de la specialiștii ISU trebuie urmate pentru a evita vizitele la spital.

Pe litoral a fost primul cod roșu din istorie!

Zonele unde pământul va „arde” sunt Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, București, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi  cuprinse între 36-42 de grade, iar nopțile vor fi tropicale, cu 22 de grade Celsius.

Potrivit specialiștilor, pe litoral a fost primul cod roșu din istorie, zilele trecute.

Nu ieșiți afară între orele 11.00-18.00

Hidratați-vă corespunzător pe caniculă!

Specialiștii de la ISU le recomandă românilor ca în perioadele de caniculă să nu ieșiți din case între orele 11.00-18.00. Sunt indicate câteva dușuri pe zi, dar nu cu apă fierbinte.

Beți multă apă pentru ca organismul să fie hidratat și faceți răcoare în casă folosind aparatele de aer condiționat. Simptomele deshidratării includ o gură uscată, amețeli sau confuzie, dureri puternice de cap. Dacă starea persoanei se agravează, cereți imediat ajutor de urgență.

Purtați haine de bumbac, in, mătase naturale, în culori deschise

Scăderea temperaturii corpului este cea care vă dă senzația de răcoare. De aceea hainele pe care le purtați vara trebuie să fie realizate din materiale cu proprietăți care să lucreze împreună cu corpul pentru a ajuta la disiparea căldurii și pentru a promova fluxul de aer.

Specialiștii recomandă să optați pentru in, bumbac și mătase naturală, în culori cât mai deschise. Un nu hotărât poliesterului în perioadele de caniculă! Purtați mereu o sticlă cu apă când ieșiți pe stradă. Pentru a vă răci pielea, puneți mâinile și picioarele în apă rece.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre