Simona Ionescu / Redactor Șef

Vaticanul se roagă în genunchi. Ce se întâmplă cu Papa Francisc

Vaticanul se roagă în genunchi. Ce se întâmplă cu Papa Francisc
Cu puțin timp în urmă s-a aflat că Papa Francisc trece prin momente grele. Vestea a luat prin surprindere întreaga omenire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Papa Francisc are mari probleme în acest moment. Întreaga lume e alături de el.

Vaticanul se roagă în genunchi. Ce se întâmplă cu Papa Francisc

Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului a dat cea mai tristă vestea a zilei, pentru CNN. Papa Francisc a fost internat în spital și urmează să fie operat de urgență la colon. Acesta se află într-o unitate spitalicească din Roma. „În această după-amiază, Sfinția Sa Papa Francisc a mers la spitalul … – Roma – pentru o intervenție chirurgicală programată.

Pentru o diverticulită stenotică simptomatică. Operația va fi efectuată de profesorul …. la sfârșitul operației va fi emis un buletin medical”, se spune în comunicatul emis de Biroul de presă al Sfântului Scaun. Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, această operație era programată.

Papa Francisc are un singur plămân

De altfel, Papa Francisc a mai avut în trecut probleme cu sănătatea. Acesta are un singur plămân încă de când era tânăr iar în ultima perioadă se confruntă cu crize de sciatică, lucru care îl încurcă la mers. În 2014, Suveranul Pontif a avut și probleme intestinale, motiv pentru care a fost obligat să amâne o vizită.

Și anul trecut, în martie, Papa și-a anulat diferite activități pentru patru zile. Cu doar câteva ore înainte de a fi dată vestea tristă, Suveranul Pontif a fost în Piața San Pietro pentru binecuvântarea de duminică. Acesta nu a prezentat nici un semn că ar avea vreo problemă de sănătate. Tot atunci, Papa Francisc a anunțat că va face o vizită în Slovacia și Ungaria în luna septembrie.

Sursă foto: justitiarul

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre