Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedeta Poliției de la IPJ Ilfov a comis-o iar!

Vedeta Poliției de la IPJ Ilfov a comis-o iar!
În 2012, când se afla la comanda IPJ Ilfov, comisarul Emanuel Marian Nica a fost anchetat pentru moartea unei japoneze. Acum, avansat la Capitală, la șefia Poliției Metrou, Nica a sărit gardul ca să scape de colegii de la Rutieră.

Comisarul-șef Emanuel Marian Nica, încadrat la Brigada de politie pentru Transportul Public din cadrul Poliției Capitalei, este în prezent învestit ca șef al Poliției Metrou. Miercuri seara, 29 iulie, la un filtru al Brigăzii Rutiere București, comisarul a fost prins băut la volan. Alcooltestul a arătat că avea o concentrație de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. N-au ținut negocierile cu colegii de la circulație, niște agenți curajoși. Așa că bărbatul a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile.

Fără să mai stea pe gânduri, ditamai șeful din Poliție s-a urcat la volanul mașinii și a demarat în trombă, deși legea interzice șoferului băut să mai conducă din momentul în care a fost depistat. Pentru Emanuel Marin Nica, 49 de ani, nu a contat lucrul acesta „minor” trecut în codul penal și în legea circulației. Amănunt legislativ pe care ar trebui să-l cunoască foarte bine fiind șef la Brigada de poliție pentru Transport Public.

Polițiștii au plecat în urmărirea mașinii lui Nica. L-au prins în zona Parcului Carol din sectorul 4.

Surse din Poliție au precizat pentru clubferoviar.ro că „în apropierea Parcului Carol, urmărirea s-a terminat. Acolo au găsit abandonată mașina comisarului și pe el cocoțat pe gardul parcului. Încerca să scape de polițiști, dar n-a fost destul de rapid”.

Poliția Capitalei nu a vrut să-l facă de râs și nu a relatat în comunicatul de presă și acest incident,, dar a precizat că polițistului-șef, „se afla în timpul liber, iar în prezent este în concediu de odihnă”, precum și că i s-a întocmit dosar penal.

”S-a procedat la măsura urmăririi, bărbatul de 49 de ani fiind imobilizat și condus la sediul subunității de poliție, unde a fost întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Persoana în cauză este polițist în cadrul DGPMB.”, a transmis Poliția Capitalei.

Cine este comisarul șef Emanuel Marin Nica

În anul 2016, pe pagina de facebook a sindicatului polițiștilor „Diamant” se scria despre comisarul Nica Emanuel, că „a fost alungat” de la conducerea IPJ Ilfov, după ce în cursul anchetei privind violarea și uciderea unei japoneze s-a constatat că Nica și adjunctul lui nu au gestionat bine situația, criminalul fiind cunoscut violator, recidivist, dar lăsat de polițiștii ilfoveni să facă ilegal taximetrie la Aeroportul Otopeni, acolo de unde își și racolase victima.

Atunci, în 2012, comisarul Nica era vedeta relatărilor din ziare despre Cazul Japonezei. Nu a avut onoarea să demisioneze, dar în final a fost destiuit. Sistemul însă nu l-a lăsat frunză-n vânt și i s-a găsit un post de șef. Rău nu i-a mers, mai ales în perioada în care conducea Poliția Ilfov. Conform declarației de avere, comisarul Nica are o vilă în Bragadiru cu teren de 1000 mp din 2007, iar în 2011 și-a vândut Skoda și și-a luat Mercedes C220. Polițistul nu e căsătorit.

Foto: clubferoviar.ro

Cum o răsplătește statul român pe Nadia Comăneci

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre