Simona Ionescu / Redactor Șef

Vestea care liniștește pe toată lumea. Are legătură cu noul coronavirus

Vestea care liniștește pe toată lumea. Are legătură cu noul coronavirus
Vă puteți liniști, dacă vă înțeapă țânțarii nu sunteți în pericol. Oamenii de știință au făcut o descoperire importantă ce are legătură cu virusul SARS Cov-2.

Țânțarii pot transmite malaria, însă noul coronavirus nu poate fi transmis prin înţepăturile ţânţarului obişnuit şi nici ale ţânţarului tigru asiatic, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat de Institutul Superior de Sănătate (ISS) italian, în colaborare cu Institutul Zooprofilactic Experimental din Veneţia.

Potrivit studiului, realizat de o echipă de entomologi şi virusologi, după ce virusul intră în corpul unui ţânţar prin intermediul sângelui infectat, acesta ”nu este capabil să se reproducă” şi nici nu poate fi inoculat unei persoane prin înţepătură, se arată într-un comunicat oficial al Institutului Superior de Sănătate.

Deocamdată, atrag atenția oamenii de știință, este vorba despre o ipoteză teoretică bazată pe primele rezultate ale studiului. În perioada următoare  vor fi date publicității date definitive şi materialele corespunzătoare pentru ca investigaţia să poată fi coroborată şi cu alte cercetări.


Fosta soție a lui Elton John e neagră de furie. Nu mai vrea să-l vadă!

Rezultatele Evaluării Naționale, publicate. Îți spunem unde le găsești


Țânțarii transmit și alte boli contagioase grave, cum ar fi febra galbenă sau febra Denga, produsă de virusul omonim.
În lume, numărul total de cazuri confirmate de COVID- 19 se apropie de 10 milioane, iar în 30 de țări, sunt raportate tot mai multe cazuri noi, în fiecare zi din ultima perioadă.

De exemplu, în Europa au apărut focare noi (cum ar fi cel de la abatorul din Germania – 1500 de cazuri), însă situația e alarmantă în Statele Unite. Probleme sunt în sudul Italiei, unde un orăşel e la un pas să intre din nou în carantină, din cauza unor muncitori străini care nu respectă regulile de autoizolare.

Autoritățile statale din regiunea italiană Campania au trimis militari în orașul Mondragone, pentru a întări dispozitivul de carantină ridicat în jurul mai multor clădiri abandonate, unde s-au instalat câteva sute de muncitori sezonieri bulgari. La Lisabona s-au impus noi restricții, în timp ce britanicii plănuiesc închiderea plajelor.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre