Simona Ionescu / Redactor Șef

Victor Pițurcă, din nou la instanță. Fostul selecționer ia măsuri împotriva procurorilor

Victor Pițurcă, din nou la instanță. Fostul selecționer ia măsuri împotriva procurorilor
Fostul selecționer Victor Pițurcă nu vrea să rămână sub control judiciar și se duce în fața judecătorilor de la Tribunalul București pentru a-și susține cauza. El a făcut o contestație la măsura impusă de procurorii care îl anchetează.

După ce i s-a comunicat din partea procurorilor DNA că s-a decis măsura controlului judiciar în cazul lui în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție, Pițurcă senior a decis să o conteste. Asta după ce, încă de la începutul anchetei, fostul selecționer a explicat că nu are nicio legătură cu dosarul. Același lucru îl afirmă și în contestație, dar și public.

La Direcția Națională Anticorupție continuă audierile în dosarul legat de măștile neconforme pentru MApN. În acest dosar după reținerea lui Victor Pițurcă și plasarea lui sub control judiciar, au fost reținuți fiul acestuia, Alex, dar și șeful Romarm, Gabriel Țuțu. Potrivit procurorilor, cei trei ar fi derulat un contract cu măști de protecție anti-COVID și care ar fi ajuns prin firma lui Pițurcă Junior la spitalele din subordinea Ministerului Apărării, însă, acestea fiind neconforme, nu au putut fi folosite.

Măștile, aduse din China cu un avion ucrainean

Conform procurorilor, șeful Romarm ar fi încasat un comision de 1,439% din profitul de 750.000 de euro realizat de familia Pițurcă în afacerea măștilor către MapN. Mai mult, arată aceștia, Gabriel Ţuţu ar fi solicitat Ucrainei, „în numele statului român”, un avion ca să aducă măştile din China.

Victor Pițurcă este primul care a făcut declarații publice în dosar. Pe 1 februarie, acesta a transmis că afacerea nu e a fiului, ci a altei companii care i-ar fi propus lui Alex Pițurcă să se alăture.

După ce a decis să intre în afacere, Alex Pițurcă s-a împrumutat de la tatăl său, fostul selecționer, după care fiul său a plătit „produsele respective”. Victor Pițurcă susține că nu știa dacă era vorba de măști de protecție împotriva COVID-19, numindu-le „produse” vândute către MApN. De altfel, el a negat că l-ar cunoaște pe șeful Romarm, Gabriel Țuțu, reținut de asemenea în dosar, spunând că „a fost o singură dată în biroul lui” și că au mai schimbat „două propoziții pe WhatsApp”, conform EVZ.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre