Simona Ionescu / Redactor Șef

Video. Momentul în care rachetele sparg Kievul. Adevărul în imagini despre ce se întâmplă în Ucraina! Președintele țării a transmis live

Video. Momentul în care rachetele sparg Kievul. Adevărul în imagini despre ce se întâmplă în Ucraina! Președintele țării a transmis live
A fost o nouă noapte sângeroasă în Ucraina, capitala Kiev fiind atacată de bombele lui Putin. Locuitorii au ales să nu părăsească orașul și au filmat tot ce s-a întâmplat pe timpul nopții. Au un singur mesaj: „Nu ne învingeți!”

Desfășurarea evenimentelor este tragică, zeci de vieți nevinovate fiind pierdute în războiul început de Rusia. Totodată, eroismul ucrainenilor e aplaudat la scară mondială. Bărbați și femei au rămas pe baricade pentru a-și apăra țara, deși mulți dintre ei nu au ținut în viața lor o armă în mână. Sunt deciși să lupte până la ultima suflare cu armata rusă, chiar dacă s-au văzut, inițial, fără ajutorul NATO și, deci, fără prea multe șanse în fața agresorului.

O rachetă a lovit un bloc. VIDEO

Spre surprinderea tuturor, ucrainenii au ținut piept rușilor invadatori, deși specialiștii nu dădeau Kievului mai mult de o zi. Totodată, imaginile nenorocirii arată prin ce iad au trecut și încă trec cetățenii Ucrainei.

În urmă cu doar câteva ore, un bloc din Kiev a fost lovit de o rachetă.

Citește și:

Ministrul ucrainean de Externe a postat pe Twitter o imagine rămășițele dezastrului.

„Kiev, orașul nostru minunat, a supraviețuit unei alte nopți, sub atacurile terestre și cu rachete ale Rusiei. Una dintre ele a lovit o clădire de apartamente din Kiev. Cer lumii: izolați complet Rusia, expulzați ambasadorii, ruinați-le economia. Opriți criminalii de război!”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

 

Propaganda rusă: „Președintele Zelenskiy a ordonat armatei ucrainene să se predea!”

Una dintre dezinformările care a circulat puternic noaptea trecută, băgând spaima și mai adânc în sufletele cetățenilor a fost că armata se va preda în fața rușilor.

Propaganda a fost spulberată de mișcarea președintelui Zelenskiy de a posta în regim de live pe Twitter, pe tot parcursul nopții, mesaje care arătau că peste 25 de țări și-au anunțat sprijinul imediat în acest război.

„Există o mulțime de informații false care spun că am ordonat armatei ucrainene să se predea. Așadar, ascultă aici: sunt aici. Nu ne lăsăm armele jos, ne vom proteja țara. Armele noastre sunt adevărul nostru, este țara noastră, copiii noștri și îi vom proteja”, a transmis într-un video, în zorii zilei, președintele Ucrainei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre