Ciclonul Boris a făcut ravagii în țara noastră, unde a inundat mai multe localități și a produs o serie de morți. România însă nu scapă, căci meteorologii au lansat avertismente de vreme extremă. De duminică, în țară vine urgia!
Începând de joi, Europa va fi lovită de furtuna Ashley, un front de aer rece de origine maritim polar care va traversa continentul de la vest spre est. Furtuna Ashley va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100 – 120 km/h, diferențe termice de la o zi la alta, averse, vijelii, ninsori în zonele alpine.
Furtuna Ashley ajunge duminică în România
Vremea frumoasă și temperaturile de 30 – 33 grade se apropie de final. Începând de duminică, furtuna Ashley ajunge și în țara noastră. Meteorologii au anunțat scăderi de temperatură cu până la 12 grade, adică de la 30 – 33 până la 18 – 25. De asemenea, sunt așteptate ploi puternice și vânt intens.
Avertismentele de vreme extremă vor fi lansate în mai multe țări de pe continent. Ciclonul Boris nu a dispărut încă nici el și continuă să afecteze Europa. Italia este în acest moment afectată.
Ciclonul Boris a făcut ravagii în Italia
În Montecatini Valdicecina, lângă Pisa, inundațiile au provocat distrugerea unei case în care se aflau turiști. Mama, tatăl și bunicul au fost salvați de pompieri, după ce s-au refugiat pe acoperișul imobilului. Din păcate, bunica și un bebeluș de 5 luni sunt considerați dispăruți și sunt căutați de echipe de salvare, echipate cu scafandri și câini.
Și în San Vincenzo viiturile au cauzat pagube semnificative. Drumurile au fost închise din cauza riscului ca râurile să iasă din albie. Pompierii au acționat pe timpul nopții pentru a salva persoanele din zonele afectate de inundații.
Orașul Galați, extrem de afectat de ciclonul Boris
Ciclonul Boris a devastat localități din România, Austria, Cehia, Polonia, Ungaria și Slovacia, iar în unele zone din Austria și Cehia a plouat în trei zile și peste 300 mm, adică echivalentul a 4-5 luni de precipitații.
În România au fost inundații extrem de grave în zona Galați, unde au murit șapte oameni.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook