Simona Ionescu / Redactor Șef

Vladimir Putin, băgat în dulap! Imaginile care vor șoca poporul rus

Vladimir Putin, băgat în dulap! Imaginile care vor șoca poporul rus
Protestele împotriva lui Vladimir Putin continuă, dar liderului Kremlinului pare că nu-i pasă. Totodată, nimeni de pe Glob nu ratează ocazia de a-i da câte „o palmă” dictatorului.

Tot mai multe persoane îi închid porțile lui Vladimir Putin. Recent, stăpânul Rusiei a mai avut parte de un moment care sigur nu i-a făcut plăcere.

Vladimir Putin, băgat în dulap! Imaginile care vor șoca poporul rus

În semn de protest față de decizia lui Putin de a invada Rusia, muzeul Grevin din Paris l-a pus la punct. Începând cu data de 1 martie statuia țarului Rusiei a fost scoasă din expoziție. Potrivit informațiilor oferite de Reuters, statuia ar fi fost deteriorată în week-end.

„Nu vrem să fim nevoiți să îi aranjăm părul și aspectul în fiecare zi”

„Astăzi nu mai este posibil să prezentăm un personaj ca el… pentru prima dată în istoria muzeului, retragem o statuie din cauza unor evenimente istorice aflate în desfășurare. (…)  Având în vedere ceea ce s-a întâmplat, noi și personalul nostru nu vrem să fim nevoiți să îi aranjăm părul și aspectul în fiecare zi”, a declarat directorul muzeului, Yves Delhommeau, pentru postul de radio France Bleu.

Putin a fost dezmembrat și pusă la păstrare

Statuia lui Vladimir Putin, unul dintre cei mai importanți lideri ai lumii a fost sculptată în anul 2000, iar acum a fost mutată într-un depozit până la noi dispoziții. Se aud însă zvonuri că ar putea fi înlocuită de cea a lui Zelensky.  „Poate că președintele Zelenski îi va lua locul… el a devenit un erou pentru că a rezistat și pentru că nu a fugit din țara sa. El ar putea foarte bine să îi ia locul lui Putin printre marii oameni ai istoriei și ai prezentului”, a afirmat directorul muzeului.

Nu este însă pentru prima dată când statuia de ceară a lui Putin are de suferit. Obiectul a mai fost lovit odată în 2014, când o protetatară, care a scris „Kill Putin” pe pieptul gol, a spart capul din ceară al lui Putin. Evenimentul a avut loc după ce Rusia a anexat Crimeea.

Sursă foto: daily mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre