Simona Ionescu / Redactor Șef

Vreme ciudată. Temperaturile ajung la 21 de grade, dar din aceeași zi se răcește

Vreme ciudată. Temperaturile ajung la 21 de grade, dar din aceeași zi se răcește
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis pentru sâmbătă o prognoză care arată că nu vom avea azi o zi prea frumoasă în toată țara. Astăzi, însă, a revenit cu o alta, mai detailată, și pentru următoarele zile.

Prognoza pentru sâmbătă, 25 februarie. În regiunile extracarpatice și în centrul țării va fi mult mai cald decât ar trebui să fie în această perioadă. În rest, valorile termice vor fi normale, de la 5 grade în nord-vest până la 20 de grade Celsius în sud-vest.

Vor reveni și ninsorile

Nu scăpăm de ploi în unele regiuni. În zonele joase de relief, azi va ploua intens. Sunt în vigoare două coduri galbene de vreme rea, cu ploi, ninsori și intensificări ale vântului.

Pe tot parcursul zilei vor fi ploi, mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde se va forma lapovița și va ninge. Din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 februarie) se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord și centru, precum și în zonele montane unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol.

Vremea în București

Prognoza transmisă azi ne anunță vreme caldă, pentru intervalul 25 februarie ora 12.00 – 27 februarie ora 15.00, valabilă pentru zona municipiului București.

Astfel, ANM atenționează că, până duminică, vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 15…17 grade (valori cu 8…10 grade mai ridicate decât media climatologică) și o minimă de 5…7 grade. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții să plouă slab.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări în cursul zilei (rafale de 40…45 km/h).

Luni, când foarte cald, când se răcește

Vremea va fi luni cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, astfel că maxima termică va fi de 19…21 de grade, iar minima de 2…5 grade.

Din aceeași zi, însă, se va intra într-un proces de răcire, astfel că temperatura maximă va fi de 9…11 grade. Cerul va avea înnorări și din a doua parte a zilei de duminică (26 februarie) probabilitatea de averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va avea temporar intensificări (rafale în jur de 40…45 km/h).

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre