Simona Ionescu / Redactor Șef

Vreme cu surprize. Meteorologii au făcut anunțul pentru zilele următoare și minivacanța de 1 mai

Vreme cu surprize. Meteorologii au făcut anunțul pentru zilele următoare și minivacanța de 1 mai
Mari surprize din partea meteorologilor pentru prognoza următoarei perioade. Vremea se schimbă și e bine să știți ultimele detalii inclusiv pentru minivacanța de 1 mai.

În acestă duminică, vremea se va încălzi, iar temperaturile vor ajunge până la 23 grade, ne anunţă meteorologii. Tot ei atrag atenția că vor urma și averse de ploaie. Temperaturile vor atinge valori de la 12 – 13 până la 17 – 18 grade.

Azi, duminică, cel mai mult în partea de sud a teritoriului, de centru și de est și doar izolat vor fi averse. În rest însă, vorbim de intervale cu ploaie.

Nu va ploua continuu, vor fi averse de vară, care mai pot fi însoțite și de descărcări electrice. Izolat se pot semnala căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. Dar temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această dată.

Ce ne așteaptă săptămâna viitoare

Cel mai probabil duminică se vor înregistra temperaturi de 20 de grade și peste această valoare. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de est a României și ar putea fi asociat și averselor.

„De luni, un front atmosferic mai organizat de data aceasta va traversa teritoriul țării noastre și va aduce ploi pe arii mai extinse de la vest către est, chiar însemnate cantitativ”, a mai arătat specialistul.

Săptămâna viitoare vremea se va răci simțitor în aproape toate regiunile României. În acest context, la munte vor apărea precipitații mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare, în special la altitudini de peste 1.800 m.

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 mai

În săptămâna 24 aprilie – 1 mai, temperaturile vor fi  apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regiunile sud-vestice, precum și în cele nordice vor fi ocolite de ploi, în timp ce în restul țării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal. În săptămâna 1 – 8 mai, meteorologii au anunțat că precipitațiile vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice.

De asemenea, aceștia au mai anunțat că valorile termice în minivacanța de 1 mai vor fi apropiate de cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României. În rest, cantitățile de precipitații vor avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, au mai precizat meteorologii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre