Cu ocazia vizitei de stat oficiale în România, de marți, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky a etalat piesa de rezistență a noii sale „colecții” de toamnă – iarnă. Vă amintiți că la începutul războiului, președintele îmbrăca haine cu aparență militară, toate în culoarea kaki.
Luni de zile a fost văzut în pantaloni cargo și tricouri polo, asortate cu pantofi sport New Balance. Modelul a ajuns la mare căutare pe internet, iar toți bărbații care aspirau să inspire măcar jumătate din forța lui, și-i doreau. Kaki, și aceștia, asortați cu uniforma adaptată. De altfel, Zelensky a și motivat că se încalță în pantofi sport pentru că are mult de umblat, iar aceștia îi asigură confortul necesar.
New Balance este o marcă americană de încălțăminte și îmbrăcăminte sport care a fost înființată în 1906. Brandul a fost asociat inițial cu New Balance Arch Support Company. Pe de altă parte, New Ballance a devenit faimos prin licitații câștigate în SUA pentru dotarea poliției și armatei. Totodată, când e vorba de haine, echipa administrativă a Ucrainei, de la șeful de stat, la miniștri, poartă haine marca 5.11, un brand dedicat hainelor tactice militare. De asemenea, firma este una americană.
Zelensky a trecut la „colecția” de toamnă-iarnă
La un an și opt luni distanță, președintele ucrainean pare că a luat câteva kilograme în plus și și-a schimbat stilul. Dacă toamna aceasta, la vizita de stat în America a optat pentru o ținută kaki, cu cămașă și bocanci, pentru vizita din România a optat pentru un outfit cu bluză neagră.
Totodată a etalat în premieră o piesă nou intrată în „colecția” sa de haine de război: o bluză călduroasă, de training, neagră, pe care a pus un simbol aparte, în dreptul inimii. Seamănă cu o sabie înaripată, fiind derivat din simbolul drag țării sale, așa-numitul „trident ucrainean”. Practic, e stema țării, care apare desenată în multiple variante, deseori apărând în reprezentări și cu mesajul „libertate sau moarte”.
Stema Ucrainei este un scut albastru cu un trident de aur, stilizat. Denumită oficial Emblema Statului Regal al lui Volodymyr cel Mare sau, în mod colocvial, tryzub (adică „trident”), însemnele derivă din sigiliul-trident al lui Volodymyr cel Mare, primul Mare Prinț de Kiev.
Stema mică a fost adoptată oficial la 19 februarie 1992, în timp ce există prevederi constituționale pentru stabilirea marii steme, care nu este încă adoptată oficial. Amintim că în vara lui 2021 Volidimir Zelensky a trimis în Paralament proiectul noii steme a țării, care avea în centru tridentul dar și un înger, care s-a dovedit problematic, pentru că ar fi fost încălțat în „șosete albe”.
Imagine atent studiată, nicio haină nu e aleasă întâmplător
De-a lungul celor aproape doi ani de război, a apărut inclusiv purtând peste tricoul polo kaki ecuson cu numele său, ca militarii. A stârnit controverse în martie anul trecut, când a vorbit în fața Congresului american îmbrăcat în tricou verde care avea desenat în dreptul inimii o cruce care, în primă fază, a fost interpretată de internauți ca fiind un simbol nazist.
Această cruce, poziționată în dreptul inimii (în semn de solidaritate cu armata), reprezenta emblema Forţelor Armate ale Ucrainei.
Într-o altă intervenție a purtat un hoodie negru pe care scria I’M UCRAINEAN. Și tot cu bluză neagră, dar purtând tridentul stilizat cu aripi, a apărut în fața președintelui Iohannis și a Guvernului, marți. Colecția de bluze negre a președintelui include și o variantă de tricou cu tridentul ucrainean transformat în sabie, imprimat în dreptul inimii.
Nu în ultimul rând, ar fi de amintit că toate aceste piese vestimentare cu mesaje și simboluri au ajuns la mare căutare pe internet și nu puțini sunt afaceriștii care le-au replicat și le comercializează celor care doresc să adopte moda președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky.
Surse foto: Instagram, Fwcebook, Adrian Pîclișan
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook