Supă cremă cu sos pesto de pătrunjel. Rețetă de vară

Supă cremă cu sos pesto de pătrunjel. Rețetă de vară
„Cine nu ştie să prepare o supă”, aţi putea spune. Ei, reţeta aceasta este una deosebită şi specială, ca pentru o zi de sărbătoare sau ca pentru o zi de duminică minunată. Şi e absolut delicioasă!

Liana Sabău, bloggerul nostru culinar v-o recomandă cu drag şi vă roagă să o încercaţi. Detaliile şi fotografiile în paşi le găsiţi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie. Pregătirea supei cremă cu sos pesto de pătrunjel durează aproximativ jumătate de oră. Apoi, mai aveți nevoie de aproape 20 de minute, pentru a o găti. Gradul de dificultate al acestei supe este mic, fiind astfel o rețetă ideală pe care o puteți încerca alături de copii, pentru a-i deprinde cu bucătăria.

Ingrediente pentru supă cremă cu sos pesto de pătrunjel

Supa: 1 ceapă mare,
1/2 ardei gras verde,
1/3 ţelină,
250g cartofi,
50g slănină,
2 linguri ulei de măsline,
1 l supă de legume,
500ml lapte,
100g paste,
150ml smântână,
sare.

Sosul pesto: 2 căţei de usturoi,
2 legături de pătrunjel verde,
3 frunze de busuioc,
50g miez de nucă,
50ml ulei de măsline,
1 vârf de cuţit de sare,
40g parmezan ras

Mod de preparare

Curățaţi ceapa şi cartofii şi le tăiați bucăţi mici. Într-o oala, călții în ulei încins slănina şi adăugați ceapa, ardeiul şi ţelina tăiate bucăţi. În final se adaugă şi cartofii. Puineț supa şi laptele şi fierbeți 10 minute, la foc mic. Adaugații smântâna, pastele şi lăsați să fiarbă la foc mic până când pastele şi cartofii s-au pătruns bine. Se mai poate adăuga supă, spre final, dacă vi se pare prea groasă.

Spălați busuiocul şi pătrunjelul verde, apoi  îl uscați, îl ştergeți cu prosoape absorbante. Puneți într-un blender căţeii de usturoi şi nucile. Adăugați uleiul, sarea şi mixați până obțineți o pastă. La final, adăugați parmezanul. Turnați apoi în supă sosul pesto, condimentați cu sare, după gust, şi dați oala deoparte. Supa cremă cu sos pesto de pătrunjel se servește decorată cu slănină prăjita, cu felii de parmezan şi cu frunze de pătrunjel verde. Este o supă foarte diferită de orice ați mâncat până acum, garantat

Sursa: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2013/04/supa-crema-cu-sos-pesto-de-patrunjel.html