Supă cremă de conopidă verde

Supă cremă de conopidă verde
Brocco-floarea sau conopidă verde este o combinație în broccoli și conopidă. Are gustul unei conopide albe, dar culoarea de limetă ca un broccoli. Există două tipuri de broccoflower: cea de tip californian și cea numită Romanesco Broccoli. Aceasta din urmă are o inflorescența deosebită.

O supă crema din conopidă verde este ideală oricând vreți să serviți ceva deosebit. Este ușoară și poate fi servită atât caldă, cât și rece. În plus rețeta de față poate fi adaptată și pentru o supă de broccoli sau pentru una din conopidă obișnuită, albă. Conopida conține, printre altele, vitaminele B1, B2, B3, B6 și B9, Omega 3, vitamina K, vitamina C, fosfor, potasiu și mangan, dar și mulți fitonutrienți. Este cunoscută și ca un puternic antioxidant.

Ingrediente pentru rețeta Supă crema de conopidă

3 căni de cartofi roșii tăiați

2 căni ceapă roșie, tăiată

3 bucăți de tulpină de țelină

o linguriță de usturoi sfărâmat

3 căni cu apă

5 căni conopidă verde tăiată ( broccoli sau conopidă obișnuită)

1/4 linguriță cimbru uscat

1/2 linguriță măghiran uscat

o cană și jumătate sau două căni de lapte fără grăsimi

sare și piper după gust

Mod de preparare

Se pun la fiert într-o oală încăpătoare cartofii, ceapa, usturoiul și țelina. Când apa dă în clocot, se reduce focul și se lasă să fiarbă pentru 15 minute sau până când cartofii sunt fragezi. Adăugați apoi conopida verde, broccoli sau conopida obișnuită ( în funcție de ingredientele pentru care ați optat) și ierburile. Mai lăsați totul la fiert timp de 15 – 20 de minute.

Când este gata, lăsați supa să se răcească un pic. Apoi, faceți o cremă folosind un blender vertical, de mână. O altă variantă este să folosiți un robot de bucătărie în care să pasați ingredientele cu lichidul în care au fiert. Pentru a-i da consistența dorită, adăugați laptele. În final, condimentați totul cu sare și piper după gust.

După aceea, supa cremă de conopidă va fi pusă din nou pe foc, cât să dea un clocot. Se va servi caldă, ca atare, ori rece. Această supă cremă poate fi acompaniată cu bacon prăjit sau chiar cu crutoane. O altă variantă de servire este cu parmezan ras deasupra.