Țelina este bogată în vitamina A și B, bune pentru vedere creșterea imunității. În plus, este foarte gustoasă și are o aromă plăcută, inconfundabilă.

Țelina are și proprietăți antistres și-ți oferă un aport crescut de vitamina C cu efect antiîmbătrânire.

Supă cremă de ţelină cu bacon. Rețeta

La fel ca și vitaminele, mineralele joacă un rol important în menținerea sănătății tale, mai ales dacă luăm în calcul diversitatea regăsită în țelină și anume fier, calciu, magneziu, potasiu, sodiu organic.

De aceea, țelina devine un mare ajutor mai ales pentru persoanele cu probleme arteriale. Consumul frecvent de țelină contribuie la scăderea hipertensiunii.

Ingrediente

  • 1 ţelină mare
  • 1 ceapă albă medie
  • 2-3 cartofi
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 100 g bacon
  • sare
  • piper
  • 1 praf boia dulce
  • verdeaţă, pentru decor.

Mod de preparare

  • Cureţi, speli, tai ţelina, ceapa şi cartofii bucăţi, apoi le fierbi într-o cratiţă cu apă cât să le acopere, 30 de minute, la foc mediu.
  • Ulterior, le dai deoparte într-o strecurătoare, păstrând 300 ml din apa în care au fiert.
  • Într-o cratiţă, pui legumele şi adaugi lichidul rămas şi laptele încălzit în prealabil.
  • Pui sare şi piper după gust şi mai laşi să dea 2-3 clocote la foc potrivit.
  • Adaugi untul şi pasezi legumele cu un mixer vertical.
  • Tai baconul cubuleţe şi îl rumeneşti într-o tigaie până devine crocant.
  • Supa se servește caldă şi decorată cu bacon, verdeaţa preferată şi un praf de boia dulce.

Păstrăv cu sos verde și legume la abur. Rețetă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri