Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă de verdețuri cu ravioli și crutoane

Supă cremă de verdețuri cu ravioli și crutoane
Cu multe verdețuri și multe alte ingrediente, Chef Nicolai Tand a preparat la Neatza de weekend o delicioasă supă cremă de verdețuri cu ravioli și crutoane.

Pentru că tarabele piețelor sunt pline de verdețuri, Chef Nicolai Tand a pregătit în cadrul matinalului Neatza de weekend o rețetă specifică, o Supă cremă de verdețuri cu ravioli și crutoane. Este o supă cremă mai specială, preparată la rece și care, de asemeni se servește foarte rece. Rețeta este inspirată din bucătăria franțuzească, bucătărie practicată ani de zile și de Chef Nicolai Tand.

Ingrediente pentru Supă cremă de verdețuri cu ravioli și crutoane

Pentru supa cremă: 500 gr mix de lobodă

1 legătură ceapă verde

500 ml supă de vită

30 ml ulei de măsline

sare și piper

busuioc verde

pătrunjel verde

250 gr mix de salată verde

mentă verde

Pentru ravioli cu brânză și șuncă: 4 ouă

400 gr făină

sare și piper

ulei de măsline

brânză de capră

șuncă

semințe de floarea soarelui

Pentru crutoane: baghetă de pâine

usturoi

ulei de măsline

oregano

Mod de preparare

Chiar dacă ne sperie lista lungă de ingrediente, modul de preparare al supei este foarte simplu și rapid. Se începe cu prepararea raviolilor. Într-un vas, se amestecă făina cu sare și ouăle și se potrivește consistența aluatului, picurând treptat ulei. Va ieși un aluat compact care se lasă la odihnit până se pregătește umplutura.

Într-o tigaie cu puțin ulei se călește ceapă verde cu șuncă tăiată cuburi mici. Se lasă să se tempereze și se adaugă brânză de capră strivită. Separat se prăjesc și semințe de floarea soarelui și se adaugă în umplutură. Aluatul odihnit se întinde într-o foaie subțire din care se decupează pătrate care se umplu cu amestecul de mai sus și se lipesc două câte două. Se presează marginile aluatului cu o furculiță, dând astfel forma de ravioli. Se pune un vas cu apă și puțină sare la fiert și se fierb raviolii până se ridică la suprafață.

Prepararea crutoanelor

Bagheta de pâine se feliază foarte subțire, iar feliile se așază într-o tavă, pe hârtie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu fulgi de usturoi și oregano și se dau la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute, sau până devin crocante.

Cum se prepară supa cremă de verdețuri

Supa cremă de verdețuri de primăvară se prepară în cel mai sumplu și rapid mod. Este o supă care se prepară la rece. Se spală foarte bine toate verdețurile, se toacă mai mărunt și se adaugă în recipientul unui blender. Se adaugă puțin ulei de măsline și puțină supă de vită și se transformă totul într-o pastă verde și cremoasă. Se potrivește consistența picurând treptat din supa de vită.  Se servește delicioasa supă cremă de verdețuri cu ravioli și crutoane, rece de la frigider, presărată cu semițe prăjite.

Sursa: Chefi la cuțite

O asemenea salată de icre nu ați mâncat niciodată. Trucuri ca să nu se taie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre