Supa de sfeclă roșie care face toamna specială se poate pregăti doar din legume, dar și cu carne. Ingredientul secret care-i dă gustul senzațional este smântâna. Iată rețeta care face furori.
Ingredientele necesare
Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti un borș fantastic sunt: 1,5 l supă de legume sau zeamă de carne, 3 sfecle medii, 2 morcovi, 1 bucată de rădăcină de pătrunjel, 1/3 bucată țelină, 1 bucată de praz mic, 3 cartofi mijlocii, 2 căței de usturoi, 3 frunze de dafin, 5 boabe de piper, 1 lingură cu suc de lămâie, linguri cu smântână grasă și sare după gust.
Mod de preparare
Se pune la fiert supa de legume sau carne cu foile de dafin, condimentele și cățeii de usturoi. Se adaugă și sfecla rasă, zeama de lămâie, morcovii, pătrunjelul și țelina tăiate în bucăți mai mici. Prazul se pune în bucăți mai mari.
Se pune totul la fiert. După aproximativ 15 minute, adăugați cartofii și gătiți totul până se înmoaie. Se asezonează supa de sfeclă cu sare și piper, se adaugă smântână și, dacă se dorește, suc de lămâie suplimentar.
Beneficiile sfeclei roșii pentru sănătate
Despre sfecla roșie se știe că este o bogăție de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale pentru echilibrul organismului nostru: . E vorba de vitamina A, B și C, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, iod, mangan, fier și sulf. Betacianina din componența legumei previne și chiar tratează cancerul, una dintre cele mai temute afecțiuni. Sfecla roșie protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor, iar aminoacizii dețins un rol important pentru dezvoltarea și menținerea țesutului muscular.
Sfecla contribuie la buna funcționare a miocardului, țesutul muscular al inimii, vindecă depresia, scade tensiunea arterială și este indicată pentru tratarea bolilor cardiovasculare, prevenind chiar și atacurile de cord sau angina pectorală. Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpină depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook