Niciun alt obiect sau material nu se poate compara cu trupul nostru. Vezi mai jos ce aptitudini incredibile poate demonstra corpul uman. Corpul uman reacționează uimitor în situațiile critice. De exemplu, unii oameni au ridicat obiecte foarte grele care căzuseră peste cei dragi, o asemenea sarcină părând incredibilă în situații normale. Explicația stă în creșterea nivelului de adrenalină din corp. Ea stimulează bătăile inimii, iar o cantitate mai mare de oxigen este trimisă spre mușchi. Iată câteva super puteri ale corpului uman.
Vremea și apa
Corpul uman are capacitatea de a prezice vremea. Atunci când simțim dureri de articulații, ar fi cazul să luăm o umbrelă când plecăm de acasă. Explicația este aceea că atunci când se formează o furtună, presiunea atmosferica scade, iar presiunea lichidului din articulații crește. În plus, corpul uman are capacitatea de a fierbe apa. Acesta emite destulă căldură cât să fiarbă apa într-o jumătate de oră.
Super puteri ale corpului uman. Durerea
Chiar dacă nu are capacitatea de a fi complet imun la durere, corpul uman poate să se adapteze situațiilor dificile și ne ajută să trecem peste ele. Unele studii arată că atunci când suntem puși în față durerii (cum ar fi un vaccin), corpul nostru poate reduce intensitatea durerii resimțite.
Memoria
Memoria este de fapt definită ca “puterea” de a-ți reaminti lucruri, ca și când redarea lucrurilor care s-au petrecut în trecut este ea însăși o putere. Sună prostește, dar dacă ți-ai pierdut vreodată memoria, sau ai privit pe altcineva luptandu-se cu pierderea ei, știi cât de neprețuită este ca unealtă de a ne determina viitorul.
Ni se spune să învățam istoria, ca să nu repetam greșelile care au fost făcute de strămoșii noștri. Putem accesa propriile noastre istorii – memoriile noastre – și să le utilizam în același fel. De exemplu, putem accesa amintirile noastre despre cum a reacționat de urat un prieten la un păianjen din chiuvetă, pentru a prezice că o albină în mașina lui va trezi reacții mult mai puternice.
Foto: Facebook
Ce ai făcut Pepe? Nici mama ta nu te-ar recunoaște!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook