Așa cum deja ne-a obișnuit, Chef Nicolai Tand prepară în cadrul îndrăgitului matinal Super neatza, nu una, ci mai multe rețete delicioase și hrănitoare, iar în ziua menționată, unul din preparate a fost delicioasa porție de Tăiței cu varză și pesmet. Aceasta este o rețetă cu specific clujean.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari. Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru cele două preparate și nici complexe nu sunt. Sunt ingrediente simple, pe care, cu siguranță, le folosiți și la alte preparate.
Ingrediente pentru Tăiței cu varză și pesmet
1 varză proaspătă
2 cepe
50 ml ulei
150 gr tăiței
250 gr carne tocată
50 gr orez
150 gr pastă de roșii
50 gr pesmet
15-20 gr unt
50 gr parmezan
sare și piper
Mod de preparare
Dacă ingredientele folosite sunt simple și la îndemână și modul de preparare tot simplu este și nu necesită nici mult timp.
Pentru această rețetă se prepară mai întâi varză călită cu o ceapă și puțin ulei, după cel mai clasic mod. Se toacă varza fideluță, sau se dă pe răzătoarea mandolină și se presară cu sare și piper. Se amestecă bine și se lasă la odihnit până se călește ceapa în ulei încins. Varza se scurge bine și se călește în uleiul cu ceapă.
Între timp, se fierbe orezul și se trag la tigaie carnea tocată cu o ceapă tocată, în ulei. Se asezonează cu sare și piper. Când carnea este pătrunsă, se adaugă pastă de roșii și se mai lasă să fiarbă câteva minute.
Tăițeii se fierb în apă cu sare, iar pesmetul se trage în puțin unt topit. Toate aceste preparate se asamblează în straturi, în timpul servirii, ca la rețeta de varză a la Cluj. Pesmetul se presară deasupra, la fel și parmezanul răzuit.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook