Tăiței cu varză și pesmet

Tăiței cu varză și pesmet
În ediția din 19 iulie 2021 de la Super Neatza, Chef Nicolai Tand a pregătit două rețete delicioase vi le prezentăm pe rând, pentru că sunt adevărat delicioase.

Așa cum deja ne-a obișnuit, Chef Nicolai Tand prepară în cadrul îndrăgitului matinal Super neatza, nu una, ci mai multe rețete delicioase și hrănitoare, iar în ziua menționată, unul din preparate a fost delicioasa porție de Tăiței cu varză și pesmet. Aceasta este o rețetă cu specific clujean.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari. Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru cele două preparate și nici complexe nu sunt. Sunt ingrediente simple, pe care, cu siguranță, le folosiți și la alte preparate.

Ingrediente pentru Tăiței cu varză și pesmet

1 varză proaspătă

2 cepe

50 ml ulei

150 gr tăiței

250 gr carne tocată

50 gr orez

150 gr pastă de roșii

50 gr pesmet

15-20 gr unt

50 gr parmezan

sare și piper

Mod de preparare

Dacă ingredientele folosite sunt simple și la îndemână și modul de preparare tot simplu este și nu necesită nici mult timp.

Pentru această rețetă se prepară mai întâi varză călită cu o ceapă și puțin ulei, după cel mai clasic mod. Se toacă varza fideluță, sau se dă pe răzătoarea mandolină și se presară cu sare și piper. Se amestecă bine și se lasă la odihnit până se călește ceapa în ulei încins. Varza se scurge bine și se călește în uleiul cu ceapă.

Între timp, se fierbe orezul și se trag la tigaie carnea tocată cu o ceapă tocată, în ulei. Se asezonează cu sare și piper. Când carnea este pătrunsă, se adaugă pastă de roșii și se mai lasă să fiarbă câteva minute.

Tăițeii se fierb în apă cu sare, iar pesmetul se trage în puțin unt topit. Toate aceste preparate se asamblează în straturi, în timpul servirii, ca la rețeta de varză a la Cluj. Pesmetul se presară deasupra, la fel și parmezanul răzuit.

Sursa: Chefi la cuțite