Tânăr de 24 de ani mort în antrenamentele Navy Seal. Mama lui, șocată de raportul autopsiei

Tânăr de 24 de ani mort în antrenamentele Navy Seal. Mama lui, șocată de raportul autopsiei
Mama lui Kyle Mullen, care a murit după ce a terminat „Săptămâna Iadului” în antrenamentul US Navy SEAL, a rămas „îngrozită” de raportul său de autopsie.

Mama lui Kyle Mullen, care a murit după ce a terminat „Săptămâna Iadului” în antrenamentul US Navy SEAL, a rămas „îngrozită” de raportul său de autopsie.

Kyle, în vârstă de 24 de ani, a murit în februarie de pneumonie, la Spitalul Sharp Coronado din California. După ce a citit acum raportul său oficial de autopsie, mama lui, Regina, spune că este „îngrozită” de modul în care fiul ei a fost tratat.
Ea dorește acum ca persoanele responsabile cu antrenamentele care au dus la moartea fiul ei să fie trase la răspundere și să existe o supraveghere permanentă a acestei „Săptămâni a Iadului”.

O rușine pentru țară și Forțele Navale

Numind tratamentul și moartea fiului ei o „rușine pentru țară”, ea așteaptă rezultatele unei investigații asupra morții lui de către Serviciul de Investigații Criminale Navale.
Regina a spus că îi dorește ca „toți cei responsabili să meargă la închisoare” și „să nu mai poată lucra vreodată” pentru Forțele Navale SUA, după ce fiul ei a murit sub supravegherea lor.
Promițând că nu se va opri în căutarea justiției, ea a spus că circumstanțele din jurul morții fiului ei au fost „ca o crimă pentru mine și nimănui nu pare să-i pese”.
Raportul de autopsie afirmă că Mullen a terminat „Săptămâna Iadului” și că „a fost îngrijit de personal non-medical, pentru a-l ajuta cu nevoile sale de bază”. Cutremurător este faptul că în raport se arată că tânărul de 24 de ani „era într-un scaun cu rotile, de cele mai multe ori”, deoarece „nu putea să stea și să meargă singur”. Kyle, arată raportul, tușea des cu expectorații „cu tentă roșie”, care ajunseseră la cantități atât de mari încât puteau „aproape umple un recipient de 36 oz (1020,58 grame), cât un bidon pentru sport”.

Mama îndurerată acuză maltratarea fiului

Regina a descris modul în care fiul ei îi vorbea în august anul trecut despre „maltratare” în timpul exercițiilor de antrenament și că ea constata chiar înainte de moartea lui că avea fața „umflată” și că „scuipa sânge”.

Și-a amintit și de un telefon de la fiul ei în ziua în care a încheiat „Săptămâna Iadului”, în care i-a spus flui Kyle că după voce nu pare prea bine și l-a întrebat ce nu era în regulă. Această săptămâna a infernului este o perioadă clasică de câteva săptămâni de antrenament, concepută pentru a împinge la maximum „limitele fizice și mentale” ale candidaților Navy SEAL. Doar aproximativ unul din cinci candidați trece prin antrenamentul dur, care implică o serie de exerciții de mare intensitate și privare de somn.

În medie, numai 200 – 250 de candidați trec de formarea acestei săptămâni și devin Navy SEAL cu drepturi depline în fiecare an. Potrivit NBC News, până la 17 candidați SEAL au murit în accidente de antrenament în ultimele două decenii.