Tarif majorat pentru permisul auto

Tarif majorat pentru permisul auto
Din 17 iunie, au fost stabilite noi tarife pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare. Noile tarife nu sunt retroactive, adică nu se vor aplica celor care au achitat deja vechile tarife, dar nu au primt încă documentele.

Fără să anunțe care este motivul majorării tarifelor, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu data de 17 iunie, au fost stabilite noi tarife pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare.

Tarif majorat pentru permisul auto

Potrivit unui comunicat transmis joi, 18 iunie, este vorba despre 89 lei  pentru permis de conducere nou şi 49 de lei pentru certificat de înmatriculare nou.

”Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care au achitat taxele aferente eliberării permisului de conducere şi/ sau a certificatului de înmatriculare anterior datei de 17.06.2020, se acordă un termen de graţie de 30 de zile calendaristice pentru utilizarea acestora la vechiul tarif, fără plata diferenţelor de preţ. După expirarea celor 30 de zile, cetăţenii care au achitat taxele anterior datei de 17.06.2020 vor achita şi diferenţa de preţ existentă între tarifele practicate până la data de 17.06.2020 şi cele în vigoare după această dată”, precizează comunicatul DRPCIV. Sursa: Agerpres