Reţeta de tartă cu alune şi caramel este ideală atunci când organizezi un weekend cu prietenii sau pur şi simplu când îţi vine pofta de dulce. Este o rețetă destul de ușor de preparat, iar la nevoie, alunele de pădure pot fi înlocuite și cu alte nuci. Este cunoscut faptul că acestea sunt foarte sănătoase atunci când sunt incluse în mod constant în alimentație.

Ingrediente (8 porții)

100 g făină, 250 g zahăr, 300 g alune de pădure, 30 g cacao, 4 ouă, 2 linguri apă rece, praf de copt

Prepararea Tartei cu alune de pădure

Pentru început se bat albușurile spumă. Se adaugă 100 g zahăr, se bat până se întăresc din nou și se amestecă cu 2 linguri de apă rece. Se adaugă gălbenușurile și făina amestecată cu cacaoa și praful de copt. Se omogenizează și se toarnă compoziția într-o formă de tartă, unsă cu unt.

Aceasta se va coace timp de 40 minute la foc moderat. După ce s-a copt, se scoate tarta pe un platou și se presară toate alunele. Dacă ați optat pentru nuci, le puneți pe acestea. O combinație interesantă e formată din caju și nuci de Macadamia.

Restul de 150 g zahăr se topește pe foc mic, până devine caramel. Se toarnă imediat peste alune. Tarta cu alune de pădure se păstrează la temperatura camerei. Se va servi după ce se răcește.

Sursa: Kaufland.ro

Cea mai bună rețetă de pilaf sârbesc din lume

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp