Rețetă – Tartă cu somon afumat, ceapă roșie murată și semințe de muștar

Rețetă – Tartă cu somon afumat, ceapă roșie murată și semințe de muștar
Această tartă este înșelător de impresionantă, deoarece folosește produse de patiserie pufoasă gata preparată ( din magazin), care se coace glorios în cuptor, după ce a fost acoperită cu straturi cu cremă de brânză, somon afumat și murături de casă.

Somonul, de exemplu, este unul dintre cele mai indicate sortimente de pește, deoarece conține din belșug acizi grași Omega 3, proteine, vitamine și minerale care reduc semnificativ riscul anumitor boli și ameliorează multe simptome neplăcute. Datorită substanțelor nutritive pe care le conține, somonul poate avea numeroase efecte benefice asupra sănătății. Aportul mare de acizi grași Omega 3 și 6, alături de un nivel de trigliceride redus, ajută la buna funcționare a inimii.

Ingrediente pentru tartă cu somon afumat

– 100g somon afumat

– 1 foaie de patiserie pufoasă

– 10g mărar, tocat grosier

– 2 lingurițe de capere

– 2 lingurițe de semințe de muștar murate

– 1 lingură de ceapă roșie murată

– 60 g de cremă de brânză tartinabilă

– 1 lingură de za’atar

– 2 lingurițe de semințe de susan alb și negru

– 1 ou bătut cu 1 lingură de apă

Mod de preparare

Această rețetă se prepară în doi timpi. Mai întâi se coace blatul, apoi se asamblează. După aceea, evident, se servește. Dacă nu aveți ceapă murată puteți prepara rapid o alternativă: tocați ceapa felii subțiri, adăugați sare și zeamă de lămâie, apoi lăsați la macerat o oră.

Preîncălziți cuptorul la 200C. Întindeți foaia de patiserie pe o foaie de hârtie de copt și marcați ușor o margine de 2,5 cm în jurul marginilor. Cu ajutorul unei furculițe, înțepați baza foii de aluat, dar nu și marginea. Se unge cu o baie de ou și se presară za’atar și semințe de susan în jurul marginii. Se dă la cuptor timp de 25-30 de minute, până când se rumenesc.

Împingeți în jos baza foii de patiserie dacă se umflă. Întindeți cremă de brânză în centru și așezați deasupra somonul afumat. Acoperiți cu mărar, capere, ceapă murată, semințe de muștar murate și asezonați cu piper negru și sare. Se taie înainte de servire.

Sursa: Instagram