Tartă de orez cu lapte. Un desert foarte popular în bucătăriile germane

Tartă de orez cu lapte. Un desert foarte popular în bucătăriile germane
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune ca de sfârșit de săptămână să ne delectăm cu un desert cu specific german, o delicioasă Tartă de orez cu lapte.

Tarta de orez cu lapte este un desert foarte popular în bucătăriile germane. îmbină deopotrivă desertul copilăriei fiecăruia dintre noi cu aspectul unei prăjituri dichisite.

Ingrediente pentru Tartă de orez cu lapte

400 gr aluat fraged pentru tartă, 250 g orez, 300 ml apă, 500 ml lapte, 100 gr zahăr, ¼, linguriță sare, vanilie, 8-10 mere mai micuțe, dulceață sau gem de caise, scorțișoară

Tartă de orez cu lapte – mod de preparare

După ce aluatul s-a odihnit cel puțin 30 de minute la frigider, tapetăm cu el interiorul unei forme de tartă de aproximativ 25 cm diametru. Întindem aluatul în grosime de 4-5 mm în tava tapetată apoi adăugăm peste aluat hârtie de copt și îl umplem cu boabe de fasole. Acestea vor ține aluatul fixat pe pereții formei de copt și îl vor ajuta să rămână uniform. Coacem aluatul de tartă pentru 30-35 de minute la 190 de grade.

Între timp, pregătim orez cu lapte după rețeta clasică. Orezul se clătește cu apă rece și se pune la fiert în apă rece, cât să fie acoperit. Se lasă să fiarbă până absoarbe apa, apoi se adaugă laptele fierbinte și puțină sare. Se lasă să fiarbă până absoarbe laptele, iar spre final de fierbere se adaugă zahărul, vanilia și puțină scorțișoară.

Pregătim merele. Scoatem cotoarele cu ajutorul dispozitivului special și dăm merele la cuptor pentru 20-30 de minute, sau până se pătrund ușor.

Cum asamblăm delicioasa tartă de orez cu lapte

Peste aluatul de tartă copt și răcit, după ce îndepărtăm hârtia de copt cu boabele de fasole, presărăm din belșug scorțișoară, apoi întindem orezul cu lapte lăsând loc deasupra să încapă și merele coapte. Așezăm merele coapte, umplute cu dulceață, sau gem de caise sau le feliem, le așezăm frumos deasupra orezului și le glazurăm cu dulceață. Desertul se servește rece.

Sursa: Chefi la cuțite

Dezvăluiri. S-a aflat cauza morții lui John Gilbert Getty, moștenitorul a 5 miliarde de dolari