Tartă rustică de legume pentru o seară de toamnă în familie. Extrem de ieftină, o veți prepara cu ce găsiți prin bucătărie

Tartă rustică de legume pentru o seară de toamnă în familie. Extrem de ieftină, o veți prepara cu ce găsiți prin bucătărie
V-ați săturat de mâncărurile tradiționale și parcă aveți poftă de ceva simplu, dar extrem de gustos? Ce spuneți de o tartă din legume care să răsfețe papilele gustative?

Chiar și cei mofturoși nu vor avea nimic de comentat când vor gusta din această minunată tartă. Iată cât de repede se prepară.

Tartă rustică de legume pentru o seară de toamnă în familie. Extrem de ieftină, o veți prepara cu ce găsiți prin bucătărie

Tarta de legume este o idee genială pentru o cină în familie, când pur și simplu vreți ceva gustos care să fie preparat cât mai repede cu putință. Pentru șase porții, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 150 g brânză rasă, 3 cartofi, 2 vinete, oregano, sare și piper după gust, 100 g pesmet, un strop de ulei de măsline. Pentru sos vă este necesar ulei de măsline extravirgin dar și 350 g roșii decojite și usturoi după gust.

Mod de preparare

Pentru început se încinge ulei în tigaie și se adaugă usturoiul pisat. Când acesta devine auriu, se pun roșiile decojite. Lăsați pe foc, amestecând, în jur de zece minute. Curățați cartofii și vinetele, apoi feliați. Luați un vas de copt, ungeți bine cu sos, o parte din brânza rasă și oregano, cât vă poftește inima.

Adăugați apoi un strat din cartofi, sare și piper. Deasupra puneți câteva linguri cu sos, altă brânză rasă și, din nou, oregano, dar și o parte din pesmet. Următorul strat va fi format din felii de vinete, peste care ați pus puțină sare. Peste vinete, se pune sos, oregano, brânză rasă și pesmet. Se continuă astfel până când se termină ingredientele. Trebuie să aveți grijă ca ultimul strat să fie din cartofi, iar peste acesta se pune oregano și ulei de măsline.

Se coace 40 de minute la o temperatură de 200 grade Celsius

Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și introduceți la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Se îndepărtează folia de aluminiu, apoi tarta se mai lasă la cuptor pentru cinci minute, până când observați că are o crustă aurie. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Este o cină minunată.

Sursă foto: dcnews