Te dor ochii? Uite cum să îi relaxezi!

Te dor ochii? Uite cum să îi relaxezi!
Chiar și cei mici stau prea mult cu ochii în telefon, televizor, la calculator. Este un obicei foarte dăunător pentru ochii noştri, provocând uscăciunea sau mâncărimea ochilor şi durerile de cap. Uite cum să îi relaxezi! Exerciții ușoare.

Orele interminabile petrecute în faţa calculatoarelor sau a televizoarelor pot fi foarte dăunătoare pentru ochii noştri. Ar fi bine câte o pauză, dar nu mulți își permit să se relaxeze în timpul săptămânii. Însă, sunt și alte soluții.

Te dor ochii? Uite cum să îi relaxezi!

Este inevitabil în vremurile noastre să nu folosești telefonul, calculator, televizorul. Așa te informeazi, așa te distrezi. Dar, așa par ochii obosiți, care te dor, se usucă și mai te doare și capul.

Medicii de specialitate recomandă câteva exerciții ușore pe care ar fi bine să le facem, cât mai des.

Cum relaxezi ochii. Priviţi în întuneric

Puneţi coatele pe masă. Închideţi ochii şi acoperiţi-i cu palmele. Relaxaţi-vă şi priviţi în întuneric. Menţineţi această poziţie pentru câteva minute.

Cum relaxezi ochii. Mişcarea ochilor dintr-o parte în alta

Staţi drept şi priviţi drept înainte. Fără a vă mişca capul, priviţi spre stânga. Concentraţi-vă pe ceea ce vezi. Apoi, priviţi spre dreapta şi concentraţi-vă din nou asupra a ceea ce vedeţi. Mutaţi privirea dintr-o parte în alta de cinci ori. Repetaţi ciclul de trei ori.

Cum relaxezi ochii. Mişcarea în sus şi în jos

Staţi drept şi priviţi în faţă. Apoi, priviţi-vă în sus şi concentraţi-vă asupra a ceea ce vedeţi. Uitaţi-vă jos. Nu vă feriţi să vă încruntaţi. Priviţi în sus şi în jos de cinci ori. Repetaţi întregul ciclu de trei ori.

Cum relaxezi ochii. Mişcarea ochilor în diagonal

Uitaţi-vă drept înainte. Priviţi în jos şi în stânga. Apoi mutaţi ochii în diagonală şi priviţi în sus şi spre dreapta. Concentraţi-vă pe ceea ce vezi. Repetaţi exerciţiul de cinci ori, apoi priviţi drept înainte şi faceţi acelaşi ciclu în direcţia opusă. Repetaţi întregul ciclu de trei ori.

Cum relaxezi ochii. Rotiţi-vă ochii în cerc

Staţi drept şi relaxaţi-vă. Uitaţi-vă în stânga şi rotiţi-vă încet ochii, de cinci ori, în cerc în sensul acelor de ceasornic. Apoi în faceţi acelaşi lucru în sensul invers acelor de ceasornic de cinci ori. Repetaţi întregul ciclu de trei ori.

Cum relaxezi ochii. Focalizare la apropiere şi la distanţă

Focalizaţi ochii pe un creion sau pe orice alt obiect din apropiere. Ar trebui să fie la 20-30 cm distanţă de ochii dumneavoastră. Apoi, uitaţi-vă la ceva îndepărtat. Concentraţi-vă pe acel lucru şi încercaţi să le vedeţi în detaliu. Apoi, priviţi din nou creionul. Schimbaţi focalizarea de cinci ori. Repetaţi acest ciclu de trei ori.

Cum relaxezi ochii. Concentrare

  • Staţi drept şi priviţi drept înainte. Priviţi la punctul dintre sprâncenele dumneavoastră. Concentraţi-vă pe ceea ce vedeţi pentru câteva secunde. Apoi priviţi din nou înainte. Schimbaţi această focalizare de cinci ori şi repetaţi acest ciclu de trei ori.
  • Staţi drept. Uitaţi-vă drept înainte. Priviţi la vârful nasului pentru câteva secunde. Apoi uitaţi-vă din nou în faţă. Schimbaţi această focalizare de cinci ori. Repetaţi întregul ciclu de trei ori.
  • Închideţi ochii, apoi strângeţi ochii puternic timp de două până la trei secunde. Relaxaţi-vă muşchii din jurul ochilor. Strângeţi din nou ochii. Repetaţi de zece ori. Cum relaxezi ochii. Masați pleopele
  • Închide ochii. Masaţi-vă uşor pleoapele cu mişcări circulare. Apăsaţi uşor. Faceţi zece mişcări circulare, mai întâi în sensul acelor de ceasornic, apoi în sens invers.

Ilinca Vandici rupe tăcerea. De ce a trimis-o bărbatul la psiholog