Passaris, temutul criminal grec, are o dorință arzătoare pentru anul 2021

Passaris, temutul criminal grec, are o dorință arzătoare pentru anul 2021
Ca orice om, și celebrul criminal grec care are multe fapte la activ, are o dorință pe care speră să i se îndeplinească în anul 2021. Chiar dacă e legată de eliberarea lui din închisoare și se va îndeplini, nu va fi un om liber.

Grecul Kostantinos Passaris, zis Kostas și botezat de presa elenă ”Fiara din Balcani”, a venit în România în urmă cu 20 de ani. La scurt timp de la sosire a comis un jaf cu mână armată în centrul Capitalei și a ucis doi bărbați într-o casă de schimb valutar. Opinia publică a fost șocată.

Passaris a fost capturat destul de repede de polițiștii de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, ajutați de trupe speciale ale Ministerului de Interne. Grecul a fost prins și încătușat într-un apartament de pe bulevardul Turda din București, fără să apuce să ajungă la armele pe cre le avea în casă.

În 2003, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru jaful și uciderea celor doi bărbați dintr-o casă de schimb valutar în anul 2001. Lista crimelor comise de Kostas Passaris era mult mai lungă, fiind căutat de autoritățile din Grecia, unde trebuie să răspundă și în ziua de azi pentru moartea a cinci polițiști pe care i-a ucis în timp ce a evadat.

Criminalul, extrem de periculos, a fost tot timpul ținut în condiții de maximă securitate, chiar cu lanțuri la picioare. Cei mai mulți ani i-a petrecut în Penitenciarul de maximă siguranță de la Craiova. Stătea singur în celulă, supravegheat intens, iar când era scos din celulă întotdeauna era însoțit de 4 gardieni din trupa specială de pază. Apoi a fost transferat la Gherla și, ulterior la Arad, scrie evz.ro.

La Penitenciarul din Gherla s-a întâmplat un incident urât. Deținutul a reușit să obțină un telefon mobil și vorbea la el din celulă.

Anul trecut, grecul a cerut liberarea condiționată, pentru că legea stipulează că cei condamnați la închisoare pe viață pot să solicite instanței de judecată punerea în libertatea la împlinirea perioadei de 20 de ani. El a cerut, dar judecătorii i-au respins acțiunea.

„Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul Konstantinos Passaris, în prezent aflat în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad şi dispune rediscutarea situaţiei petentului după data de 26 august 2021”, au decis judecătorii de la Arad, unde a fost transferat de la Gherla.

Așadar, Kostas Passaris mai are voie să solicite liberarea conditionată abia în august, așa că cea mai fierbinte dorință a sa pentru anul 2021 este să i se aprobe cererea să iasă din pușcărie. Lucru care nu se va întâmpla nici dacă instanța din România va hotărî să-i acorde dreptul la liberare condiționată.

După ce va fi eliberat din închisorile românești, Passaris va fi preluat de autoritățile elene direct din penitenciar pentru a fi judecat pentru cele cinci crime comise în Grecia, victime fiind polițiști. Cel mai probabil este ca și instanțele din țara natală să-l condamne la închisoare pe viață.

Cine a fost cel mai bogat om care a trăit vreodată. A dat economia mondială peste cap