Tendințe surprinzătoare ale modei de-a lungul timpului. Stră-străbunicile erau de-a dreptul chinuite

Tendințe surprinzătoare ale modei de-a lungul timpului. Stră-străbunicile erau de-a dreptul chinuite
De-a lungul secolelor, oamenii au venit cu niște stiluri ciudate în modă. Cele mai mari trenduri din istorie pot părea bizare pentru ochii moderni. Însă, cu siguranță, unele dintre lucrurile pe care oamenii le poartă astăzi vor ajunge pe o listă de lucruri „bizare” pentru cei din viitor.

Tendințe surprinzătoare ale modei de-a lungul timpului. În timp ce suntem încă în secolul 21, să aruncăm o privire și să râdem de unele dintre cele mai ciudate tendințe de modă din istorie.

Bombast

Tendințe surprinzătoare ale modei de-a lungul timpului. Majoritatea oamenilor au vrut probabil măcar o dată să corecteze o parte a corpului, folosindu-se de ținută. Dar, clasele superioare din secolul al XVI-lea au dus acest lucru la un nivel complet diferit. 

Au folosit bombast, o formă mixtă de umplutură care putea fi făcută din bumbac, lână, rumeguș sau păr de cal, pentru a face anumite părți ale corpului lor să pară mai mari. 

Își măreau brațele, picioarele, umerii sau în cazul unor oameni bogați, burta. În unele cazuri, aceștia purtau în jur de șase kilograme de umplutură în haine.

Peruci pudrate

Marile peruci albe care simbolizau clasa înaltă și au devenit populare o dată cu regele Ludovic al XIII-lea al Franței. Acesta a început să poarte una pentru a-și ascunde chelia. Moda s-a răspândit rapid și și-a făcut loc în Europa până la sfârșitul secolului al XVII-lea. 

Până în secolul al XVIII-lea, bărbații începuseră să le pudreze, astfel încât să rămână de un alb strălucitor. 

Cu toate acestea, guvernul britanic a început să impoziteze pudra de păr în 1795. Această decizie a dus în cele din urmă la sfârșitul modei respective.

Legarea picioarelor

Legarea de picioare este o tendință din modă care a provocat disconfort și durere nu doar în anumite zile, ci întreaga viață. Începând cu secolul al X-lea în China, femeile din clasa superioară care nu aveau nevoie să muncească își legau picioarele ca fete tinere, astfel încât să nu crească mai mult de aproximativ patru centimetri lungime. Aceasta presupunea ruperea forțată a arcurilor și apoi legarea și re-legarea lor constantă, astfel încât să nu se vindece corect. 

Din păcate, această modă a durat până la începutul secolului al XX-lea.

Sutien Glonț

Din anumite motive, în anii 1940, cineva a decis că ar fi frumos dacă femeile ar avea sâni în formă de con, așa că au creat sutienul glonț. Până în anii 1950, era o modă destul de populară, care a dat naștere cu siguranță la zeci de filme cu fem-bots ale căror sutiene glonț dețineau acel nume într-un sens mult mai literal. 

Mai mult, nu mai erau la modă până în 1990, când Madonna i-a purtat în turneu. Acum sunt produse de mai mulți designeri de lenjerie intimă. Din fericire, nu au reușit să devină din nou populare.

Fuste Hobble

De asemenea, în categoria lucrurilor ciudate pe care femeile le-au făcut pentru modă este și fusta hobble. O modă de la începutul secolului al XIX-lea i-a împiedicat pe purtători să poată merge corect. 

Fustele sau rochiile Hobble aveau tivuri foarte înguste situate sub genunchi, astfel încât femeile să poată face doar pași foarte mici. 

Din fericire, acest trend s-a demodat în anii 1910 și nu a avut parte de o renaștere, cu excepția apariției rochiilor tip sirenă.

Toate vedetele se întrec în diete, doar una face cură de îngrășare. De ce ar vrea 5 kg în plus