Teoria conspirației în Rețeaua Epstein. Ghislaine Maxwell nu crede că miliardarul s-a sinucis și compară cu moartea suspectă a tatălui ei

Teoria conspirației în Rețeaua Epstein. Ghislaine Maxwell nu crede că miliardarul s-a sinucis și compară cu moartea suspectă a tatălui ei
Revine în discuție moartea în închisoare a lui Jeffrey Epstein. Pedofilul miliardar a fost găsit spânzurat în celula sa din închisoarea din New York în august 2019, în timp ce aștepta procesul în care era acuzat pentru abuz sexual cu copii. 

Faptul că erau de notorietate relațiile omului de afaceri Jeffrey Epstein cu personaje din înalta societate, mai ales cu Bill Clinton și Prințul Andrew, a dus la apariția teoriei că miliardarul „a fost sinucis” în pușcărie. Ca să nu vorbească. Asta crede și fosta lui iubită, Ghislaine Maxwell, devenită codoașa care-i recruta tinere pentru partidele amoroase.

Teoria conspirației în Rețeaua Epstein

Iar unii jurnaliști au creat numeroase scenarii, în baza unor informații pe care le-au obținut la momentul producerii evenimentului, în august 2019. Ghislaine Maxwell, al cărui proces tocmai s-a încheiat la New York și se așteaptă sentința, crede același lucru. Răposatul ei iubit Jeffrey Epstein nu s-a sinucis, a susținut în fața presei fratele ei. Sora lui nu crede că s-a spânzurat în celulă, înainte de a începe procesul lui pentru acuzațiile de abuz și de pedofilie.

Ghislaine Maxwell, în vârstă de 59 de ani, se confruntă în prezent cu șase acuzații de trafic de femei și minori în scopuri sexuale. În timpul procesului, ea le-a negat.

Fratele ei, în vârstă de 65 de ani, a fost la New York pentru a urmări procesul surorii, a dat declarații presei și a participat la un podcast. A vorbit acolo despre ce cred Ghislaine și el cu privire la spânzurarea lui Epstain și a raportat-o la dispariția tatălui lor, magnatul media Robert Maxwell.

Expunându-și părerile despre sinuciderea lui Epstein, el a comparat teoriile învolburate cu cele din jurul morții propriului său tată, Robert Maxwell.

Fratele lui Ghislaine Maxwell vorbește despre moartea tatălui, magnat de presă

Cadavrul miliardarului, magnat al presei și proprietar al Daily Mirror, a fost descoperit plutind în Oceanul Atlantic în 1991, după ce se pare că a căzut peste bord de pe iahtul său.

La acea vreme avea datorii semnificative și trebuia să plătească împrumuturi de milioane de lire sterline. Moartea lui Maxwell avea să prăbușească ulterior imperiul său de afaceri.

Ian Maxwell a spus în interviul din podcast: „Nu înghit deloc multe dintre teoriile conspirației. Se întâmplă, însă, că una dintre teoriile conspirației este despre tatăl meu. Că a fost ucis, mai degrabă decât să se sinucidă sau să fi avut un accident.

El a spus că, dintre cei nouă copii ai tatălui său, sora lui, Ghislaine a fost „singura” care credea că a fost ucis.

„Și aș îndrăzni să cred că ea crede că Epstein a fost ucis”, a adăugat el, precizând că o singură dată l-a întâlnit pe miliardar.

Imaginile obținute de 60 Minutes de la biroul legist din New York arată celula în care Epstein s-a sinucis în august 2019

Fotografiile din interiorul celulei sale dezvăluie că fragmente de material au fost găsite agățate de o fereastră. O fâșie mare de lenjerie de pat a fost, de asemenea, trecută printr-o gaură de pe patul supraetajat.

Declarații ale fetelor abuzate

În timpul procesului lui Ghislaine, au apărut mai multe femei care au depus mărturie despre ce li s-a întâmplat în timpul adolescenței, după ce au acceptat întâlniri cu Ghislaine și Epstein.

În mărturiile lor îngrozitoare, victimele l-au acuzat pe Epstein de abuz sexual și au identificat-o pe Ghislaine Maxwell ca parteneră a miliardarului.

O femeie, „Carolyn”, a spus că a vizitat casa lui Epstein, Palm Beach, de peste 100 de ori, când avea între 14 și 18 ani.

Un alt martor cheie, care a vorbit sub pseudonimul „Jane”, a detaliat cum Maxwell a recrutat-o ​​în tabăra de vară. Apoi a făcut-o să se simtă „specială”, înainte de a o atrage în ședințe de masaj care se transformau în acte sexuale cu Epstein.