Simona Ionescu / Redactor Șef

Toamna, părul cade cel mai mult. Cum stopați acest proces

Toamna, părul cade cel mai mult. Cum stopați acest proces
Fie că vrem, fie că nu, toamna este momentul în care apare o cădere a părului. Specialiștii spun că e un lucru normal, dar trebuie să știți ce aveți de făcut ca să opriți acest lucru.

Toamna, mai mult ca oricând, are lor o reînnoire a scalpului, de aceea părul începe să cadă. Care sunt cele mai bune soluții.

Toamna, părul cade cel mai mult. Cum stopați acest proces

Potrivit oamenilor de știință, părul începe să cadă odată cu intrarea în luna septembrie și durează, în general, până la sfârșitul lui noiembrie. E normal, spun specialiștii, pentru că se produce o schimbare a climei, temperaturile scad și acest lucru afectează și activitatea foliculilor.

În mod normal, se pot pierde până la 150 de fire de păr pe zi, poate chiar mai mult. Dacă însă constatați că vă cade părul doar în anumite zone, e posibil să suferiți de alopecie și atunci aveți urgentă nevoie să mergeți la specialist.

Spălați părul regulat

Primul lucru de care să țineți cont pentru a preveni creșterea părului este să vă spălați pe cap regulat. Și, bineînțeles, să alegeți șamponul potrivit părului dumneavoastră.

 

De asemenea, se recomandă să masați scalpul pentru că în acest fel veți stimula creșterea părului, prin reactivarea circulației sanguine. Pentru a avea efectul dorit, masarea scalpului trebuie să se facă minim un minut.

Ce alimente trebuie introduse în dietă

Când părul începe să cadă, e momentul în care va trebui să introduceți în dietă anumite alimente. E vorba în primul rând de proteine, care sintetizează cheratina, dar și drojdia de bere, cât și în gălbenușul de ou, linte și soia, unde găsi cantități mari de vitamina B.

Nu uitați nici de pâine și paste din grâu dur, orez brun, brânzeturi tari, fructe uscate, pește și fructe de mare, dar și uleiuri vegetale naturale. Asigurați-i organismului și magneziul de care are nevoie, pentru că accelerează procesele metabolismului celular. Aveți nevoie și de seleniu, pentru a menține elasticitatea părului dar și de zinc, al cărui rol este să protejeze pielea și podoaba capilară.

Sursă foto: smartliving

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre