Tocăniţă oltenească de praz cu măsline 

Tocăniţă oltenească de praz cu măsline 
Află şi tu cum să faci o super mâncare oltenească de praz cu măsline. Prazul e nelipsit în perioada aceasta din hipermarketuri, așa că rețeta de Tocăniţă oltenească de praz cu măsline merită încercată.

În general, gospodinele se cam feresc să facă tocăniţe, mai ales din cauza faptului că legumele au tendinţa de a se lipi. Cu doar câteva ingrediente poţi pregăti o super mâncare tradiţională, ce te cucereşte imediat prin gust şi aspect.

Mihai Marcel a participat la Chefi la cuţite și care a ales să gătească în tigăi antiaderente pentru a fi sigur că lucrurile merg ca la carte şi reţeta sa tradiţională va cuceri juraţii. El a preparat Tocăniţă oltenească de praz cu măsline.

Ingrediente

1 kg praz, 100 g untură, 250 g bulion, 200 g măsline, 2-3 foi de dafin, 1-2 crenguțe cimbru, 20 g sare, 20 g piper, 1 lingură făină, 1 lingură zeamă de lămâie, 100 ml vin alb, 1 lingură zahăr

Cum pregătim Tocăniţa oltenească de praz cu măsline

Se spală bine prazul şi se taie în bucăți mai mari. Untura se topeşte în tigaia Wok şi se adaugă prazul. Se căleşte până devine moale, apoi se stinge cu vin. Se pun toate condimentele și măslinele și se lasă la fiert până scade, amestecând din când în când pentru o observa consistenţa.

Se adaugă bulionul, se mai lasă să fiarbă până se întrepătrund gusturile, iar către final se îngroașă cu o lingură de făină și se potrivește gustul cu zahăr, sare, piper și zeamă de lămâie.

La final se pune totul pe o farfurie şi se savurează! Cu siguranţă aspectul este cel care te va cuceri imediat, fiindcă vei vedea că prazul şi măslinele şi-au păstrat culoarea şi aromele în Tocănița oltenească.

Sursa: Chefi la cuțite

Unde s-a refugiat George Burcea după ce a plecat din casa Andreei Bălan. Acum s-a aflat